tirsdag, august 30, 2011

Bay Of Plenty (anm)

Med sin selvtittulerte EP "Bay Of Plenty" har dette Oslobandet gitt ut en plate som burde smelte de fleste rockehjerter. De raser nedover opptråkkete stier og er frekk nok til å rappe blomster og gitarakkorder både her og der og kommer ut av sin musikalske skogreise med hode hevet og lasten full.

Bandet ble startet i 2007 og er oppkalt etter et område på New Zeeland som inneholder alt fra tropestrand til røff klippekyst. Musikken til bandet varierer også, men ikke like kontrastfylt. Vi snakker ikke her om noe nytt Naked City eller Red Ape. Her går det i en kryssing av U2 og Roxy Music med litt harketsk vokal her og der. At disse karene kan sin pop fra a-Ha til Marius Müller er klinkende klart. Selv om de rapper og legger til en porsjon egenart så fremstår dette svært forfriskende og lyttervennlig.

Den nydelige lyden i produksjonen redder mye av inntrykket så kudos til Håvard Træthaug for prikkfri jobb. På finlyden skal folk gjenkjennes, så også Bay Of Plenty. Dette er fin lyd, nydelige harmonier og lekne arrangementer som vipper mellom stå på rock og opp tempo pop på en svært så lettfengelig måte. Dette bandet har så absolutt framtiden foran seg. Gi dem en oppvarmingjobb foran en fetert og oppblåst dinosaur som U2 så er det ikke hovedartisten folk vil huske etterpå. De finner ikke opp kruttet på nytt, men dette svinger som faen. Det er bare å kjøpe EPen og vente på debutalbumet deres.