tirsdag, juni 14, 2011

Ivan Müdd - Greetings Earthlings! (album anmeldelse)

Å debutere med en konseptplate er imponerende, at denne er første i en triologi om aliener og bortføringer av mennesker er ikke mindre ambisiøst. Sånt er verdt en nærmere lytt.

Trioen Ivan Müdd har sine røtter geografisk i Horten/Tønsberg området og musikalsk har de plukket inspirasjon såvel fra power pop som post punk. En låt som "Illuminati" har klare preferanser til The Police mens neste låt kunne vært gjort av Kim Fowley, mens de på "Rescue Me" er tett opp mot noe Green Day kunne gjort. Sprangene er kontrastfylte og store, men likefullt klarer de å sy det sammen til en poprock plate som fortjener en lytt av de som sverger til musikk med noe mer enn at musikken skal ha radiopotensiale.

"Greetings Earthlings!" er noe så sjeldent som en pop preget album med appell langt inn i rockekretser. Et album som er pent produsert, har lekker innpakking og med tekster som forteller en historie om noe så sært som en ufrivillig tur vekk fra verden og inn i verden som svært få har hørt om. Riktignok har Jannicke vært innom temaet før, men dette er helt klart et område som ikke er blitt utforsket nok i norsk musikkliv. Ivan Müdd gjør her et svært så hederlig bidrag i den musikalske SF sjangeren alien musikk. Dette bør de fleste sjekke ut da det burde appellere til de fleste som liker musikk bortenfor VG listens døgnflue rangeringer.