lørdag, mai 14, 2011

Bendik - Stille EP (anmeldelse)

Bendik var en gang et soloprosjekt for Silje Halstensen, dengang Bodøværing, nå med tilhold i Trondheim. Av og til opptrer hun ennå som soloartist under Bendik navnet, men oftest som trio. Etter flyttingen har hun nemlig fått med seg Erlend Elvesveen og Eivind Helgerød og Bendik er nå et band. Det er bandet som har spilt inn bandet debut EP. Og hvilken plate har det ikke blitt.

"Stille" er en fin tittel da det minimalistiske uttrykket i Bendiks klangpop får virkelig blomstre og fremtre i sitt beste lys. Musikken innhyller og ligger som den naturligste kulisse til Halstensens vidunderlige stemme. Ordene i tekstene er små filosoferende og stemningsfulle og topper vokalen perfekt.

Platen åpner med tittelsporet som er minimalistisk pop i grenselandet mellom Jane & Barton og Fra Lippo Lippi. Så skjørt og vakkert at man blir nesten redd for å puste for ikke å ødelegge stemningen. Neste låt "Blåsar vekk" bygger seg sakte og sikkert opp mot et kraftfylt lydfylt avslutning mot slutten som ikke bare er dyktig spilt, det høres bare så riktig ut. Sistelåten "Igjen" viser bandet at de behersker mer tradisjonelt pophåndtverk også, men klarer heldigvis ikke å la vær å legge inn synth lyder som flærrer opp lydbildet og etterlater et savn etter mer. Det skjer til ordene "Se ka som skjer/Igjen".

Mer passende avslutning kunne ikke platen ha hatt da man føler at det eneste riktige er å sette platen på på nytt igjen. Bendik er uten tvil det mest spennende navnet i norsk pop i det herrens år 2011. De som påstår noe annet kan umulig ha hørt debuten. Den selges i hundre nummererte eksemplarer så lenge lagret varer på konserter. De som ikke har mulighet til å overvære trioen (eller soloartisten) Bendik i levende live kan også kjøpe platen på iTunes.

Hvis du har muligheten så sjekk ut Bendik på disse plassene i sommer;
16 mai. Camp Indie, Rockefeller, Oslo
4 juni. Lamoparken, Trondheim
11 juni. Huset ved sjøen, Nesodden
15 juli. Slottsfjellfestivalen, Tønsberg
22 juli. Råttistockfestivalen, Namsos
19 august. Pstereo, Trondheim
Flere steder kommer sikkert til så følg med på bandets MySpace og/eller Facebook.