mandag, mars 07, 2011

Thinkerbell - II (album anm)

Jørn Christensen og Vibeke Saugestad er begge kjente profiler fra norsk rockemiljø og er nå tilbake med sitt duo prosjekt, Thinkerbell. Vi snakker her om lavmælt, og tidvis happy musikk der kassegitar og vokal er grunnlaget og de resterende instrumentene er krydder i lydbildet.

Dette er en hyggelig plate som passe helt utmerket til å ha i bakgrunnen når man har besøk, eller til å koke poteter til. På samme tid har den så mange sterke låter og fine arrangemangs tekniske finurligheter som ligger latent til realisering i ditt hode hvis man vil fordype seg i den på egen hånd. Litt slik som Suzanne Vega og Simon & Garfunkel, bare en tanke mer rocka, uten å være noe hardere enn de foran nevnte. I motsettning til forrige album har denne ett lettere lydbilde å manøvrere seg i, noe som gjør den mer radiovennlig, på en positiv måte.

At de to rockerne skal vise seg fram i en slik innpakking er ingen selvfølge, men desto mer behaglig og spennende at selv garvede folk fra band som Yum Yums, De press, Mercury Motors og The Twistaroos kan kravle ut av sitt gode skinn og vise hva som bor på innsiden. Serlig når resultatet er så lyttervennlig og inntagende som dette.