torsdag, februar 03, 2011

Ny Musikk søker fotograf

Pressemelding fra Ny musikk:

Ny Musikk skal i løpet av 2011 dokumentere konserter med verk av norske komponister, og fotografiene skal vises på en egen utstilling våren 2012.

Prosjektet:
I løpet av 2011 setter Ny Musikk opp flere verk av norske komponister enn tidligere, og det er en viktig oppgave for Ny Musikk å bestille nyskrevne verk av norske komponister. Mange av konsertene i 2011 er urfremføringer og vi ønsker å kunne dokumentere konsertene i større og mer profesjonell grad. En del av stykkene er improvisert, og vil være umulig å gjenskape. Den noterte musikken vil heller ikke bli fremført under samme forutsetninger, og uten dokumentasjon forsvinner akkurat denne konserten. Med god dokumentasjon kan vi både sørge for at verket lever videre, og vi kan tilgjengeliggjøre inntrykket for fler enn bare de tilstedeværende. I tillegg til selve dokumentasjonsaspektet er det en mangel på gode fotografier fra oppsetninger av norske samtidsverk og av norske samtidsmusikere, som kan brukes i markedsføring og profilering av feltet.

Konserter som skal fotograferes:
24. februar: Lunsjkonsert med Ida Bryhn, bratsj. Stykke av Emil Bernhard.
25. februar: Kveldskonsert med Øyvind Skarbø. Improvisasjon.

Mars: Små Grå, verk av Lisa Dillan. Urfremføring.

10. april: Matinekonsert med Kenneth Karlsson. Urfremføring av stykke av Asbjørn Schaathun.
14. april: Kveldskonsert med Polygon og Dans Les Arbres. Stykke av Sven Lyder Kars, og improvisasjon.

2.-5. mai: Grønland Kammermusikkfestival. 3 urfremføringer.

Høst 2011: 3 urfremføringer.

2.-4. des: Grønland Kammermusikkfestival. 3 urfremføringer.

Rettigheter og budsjett:
Ny Musikk har fått støtte av Norsk komponistforening til gjennomføring av prosjektet, og 60.000 skal brukes til fotografi. Dette skal dekke alle utgifter fotografen har i prosjektet, inkludert fotografier av hver oppsetning, ferdig montert. Disse eies av Ny Musikk, samtidig som Ny Musikk skal ha bruksrett på et avtalt antall foto til markedsføring og dokumentasjon. Bildene kan ikke selges av Ny Musikk eller av fotograf. Fotograf står fritt til å lage separate avtaler for bruksrett av fotografiene med de avbildede. Bildene bør i hovedsak tas i forbindelse med konsertene, men det er mulig å gjøre separate avtaler der det er nødvendig.

Fotografen må ha erfaring med å ta bilder av musikalsk fremføring, med hensyn til både publikum og utøver.

Søknad, inneholdende link til mappe med tidligere arbeid, CV, samt prosjektbeskrivelse av hvordan fotograf ser for seg å løse oppgaven, både kunsterisk og praktisk, sendes til nymusikk [at] nymusikk [dot] no innen mandag 14. februar.

Spørsmål om engasjementet kan rettes til Elin O. Rekdal på elin [at] nymusikk [dot] no, tlf. 21 99 68 00