onsdag, desember 29, 2010

UFFA brant i natt

I følge Adresseavisen brant UFFA huset i Trondheim ned til grunnen i natt (til 29 desember). Alt av innhold gikk tapt, og dermed forsvant ikke bare mye av kulturhistorisk verdi, like viktig er det at ett svært sentralt miljø i den norske motkulturen er svært kraftig rammet. Boken om miljøet kom ut for fire år siden og er ikke blitt mindre viktig etter denne tragiske hendelsen.

UFFA selv har ikke kommentert dette ennå på sine web sider, til det er vel saken for fersk for en uttalelse. Uansett er det å håpe at de rette myndigheter ser sin besøklsestid og sørger for at huset blir bygd opp igjen snarest mulig og da i samsvar med de ønsker og krav miljøet selv har. Ett slikt samarbeid har de klart i Oslo med Blitz miljøet, da må også Trondheim kommune kunne klare det.

Årsaken til brannen er uklart.

UFFA har sendt ut denne pressemeldingen i dag (29 desember);
Natt til 29 desember 2010 brant UFFA-huset, ett samlingspunkt for nesten 30 år med sjølstyrt undergrunnskultur. Dette betyr på ingen måte slutten for Norges eldste autonome ungdomshus. Vi har reist oss fra asken før og vi skal gjøre det igjen!

Etter vårt første allmøte etter brannen ser vi fram til gjenoppreising av nytt hus på gammel tomt. Fram til da trenger vi ett midlertidig sted til aktivisme, kaffe, vaffler og bra musikk på dårlig ghettoblaster!

Vi skal jobbe hardt og lenge og setter pris på all støtte til å bygge det som skal bli det nye UFFA-huset! Denne prosessen starter vi med en markering utenfor UFFA-huset Torsdag 30.desember klokken 17:00. Vi ønsker alle venner velkommen til å ta del i denne markeringen med oss.

Med hilsen fra Allmøtet.