onsdag, januar 27, 2010

VINN EN SPILLEJOBB PÅ BUKTAFESTIVALEN 2010!

Buktafestivalen og GRAMO samarbeider igjen om å gi NORDNORSKE rockeband og soloartister en sjanse til å vinne en spillejobb under Buktafestivalen. To utvalgte rockeband/soloartister vil som en del av samarbeidet bli en del av kveldsprogrammet på Paradisbukta scene under sommerens festival!

GRAMO, musikernes, artistenes og plateselskapenes vederlagsbyrå, ble i 2009 en av Buktafestivalens hovedsamarbeidspartnere. En viktig del av samarbeidet var å bidra til å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockmiljøet. I løpet av konkurransen i 2009 mottok vi over 40 innsendte bidrag fra band og artister fra hele landsdelen som ønsket å spille under festivalen. Vinnerbandene var Dull Boy Jack fra Tromsø og The Revolt fra Harstad.

Kriteriene for å delta i konkurransen er at artistene kommer fra eller holder til i Nord-Norge (Nordland, Troms, Finnmark) og må befinne seg innenfor rock eller nært beslektede musikksjangre. Det er ingen begrensninger i forhold til alder eller hvor man befinner seg i artistkarrieren. Vi er ute etter gode rockartister, uavhengig av om de er i startgropa eller om de allerede har flere utgivelser og konserter på samvittigheten.

Vi ønsker å ha nordnorske artister på festivalen, og Paradisbuktascene skal være det beste og viktigste utstillingsvinduet for nordnorsk rockmusikk i Norge!

Buktafestivalen har hvert år hatt mange nordnorske artister på scenen. I 2009 spilte blant annet The Considerate Lovers, Same Lime og Jackie Moonshine under festivalhelga, i tillegg til Dull Boy Jack og Revolt. Nå håper festivalen å finne fram til enda flere lovende artister fra landsdelen.

For å delta i konkurransen må man gjøre følgende:
Send inn CD med musikken dere ønsker å presentere, samt infoskriv til Buktafestivalen, Postboks 327, 9254 Tromsø (merk konvolutten: PARADISBUKTA).

Dette må være oss i hende innen mandag 1.mars.

De to bandene/artistene som blir plukket ut for å spille ved årets Buktafestival, vil få dekket reise, opphold og de tekniske behov de har for å spille ved festivalen.

For mer info om Gramo: www.gramo.no og for mer info om Bukta: www.bukta.no.

Som Musikk fra Norge allerede har meldt er Kråkesølv allerede klare for Bukta i år. Siden da har disse tre blitt klare; Turdus Musicus, Sivert Høyem og John Olav Nilsen og Gjengen.