fredag, januar 22, 2010

Sirens and Us med releaseparty!!

Albumet "The Trap" med Sirens and Us slippes mandag 25. januar, men det må feires og hva er vel bedre enn å gjøre det noen dager i forveien?! Så tenkt, så gjort. Parkteatret Scene er stedet og det skjer i kveld 22. januar.

Sirens and us er et av de bandene som tør plassere musikken sin i sjangeren prog rock, men det er der de så uforskammet hører til. Med hele musikkhistorien som minne og hele sjangerhorisonten som lekeplass, serverer Sirens and us rock av det ærlige og tidløse slaget. Musikken har dype røtter i gammel progressiv rock (King Crimson, Van der Graaf Generator, Yes, Genesis, Procol Harum), avant garde og mimimalistisk samtidsmusikk (Phillip Glass, Terry Riley), men møter en mer tilgjengelig sjanger i den alternative rocken (Radiohead, dEUS, Sonic Youth). Sammensatte harmonier og atonalitet vever seg inn i popmelodier med tyngde og substans. Dette er en av grunnene til at bandet allerede før sin debut har vekket interesse hos mange etablerte musikere og musikkelskere.

"Se opp for Sirens and Us. Det er et nytt band som er helt åndssvakt bra. Beste jeg har sett og en fantastisk plate som kommer en eller annen gang." (Bare Egil i intervju med BergensAvisa)