søndag, januar 17, 2010

Nytt i løpet av morgendagen og resten av våren

Motorpsycho holder trykket oppe og leverer sin tredje fullengder på kort tid på Rune Grammofon. Heavy Metal Fruit høster allered flust med gode kritikker og det loves deres beste album på mange år. Vinylutgaven er trippel og inneholder 5 sider med musikk og 1 side med gravering!! Som vanlig er det selvsagt best med vinylutgaven, som i motsettning til CD utgaven, kommer i et begrenset opplag.

Fysisk Format slipper intet mindre enn fire debutalbum på tre måneder i tiden som kommer:
22.02.2010 Kollwitz - Like Iron I Rust (CD/Digital)
23.03.2010 Okkultokrati - No Light For Mass (CD/LP/Digital)
12.04.2010 Blood Command - Ghostclocks (CD/Digital)
19.04.2010 Nils Bech - TBA (CD/Digital)
Hvis man går inn på selskapets www så kan man høre smakebiter fra alle disse albumene allerede, og i mai blir det nytt Haust album Powers of Horror! (03.05.2010)

For nye ting på blogg fronten vil vi herved slå et slag for Narvik bloggen That`s Punk. Til stadighet nye album og låter og slikt, der faktisk ikke alt er spesielt pønk relatert (til tross for navnet på bloggen).

Backstreet Girls kommer med live-dvd i løpet av februar. DVDen ble spilt inn under bandets jubileumskonsert i april i 2009 på Rockefeller, og inneholder gode gamle klassikere, samt nye låter fra deres seneste album "Just When You Thougt Things Could'nt Get Any Worse... Here's The Backstreet Girls", gitt ut ti fjor. DVDen har fått den klingende tittelen "Let The Boogie Do The Talking!" og gis ut på Voices of Wonder. En smakebit i hva som er i vente, finner man på her.

Ellers kan man minne om disse;
25-jan Terje Isungset - Winter songs
08-feb Håvard Lund - My sister said Turn Left
15-feb Terje Rypdal - Waves
15-feb Kjetil Bjørnstad - Water stories
22-feb Bare Egil - I fyr og flamme
01-mar Christian Eggen/Rob Waring - John Cage in Norway
15-mar Kråkesølv - Trådnøsting (som LP)

Svindel records setter sammen ny samleplate (dobbel cd) med 60 skandinaviske band, minst like mange låter. Arbeidstittel; Gateråkk vol 1

Og denne er allerede utgitt og burde vært omtalt tidligere, men bedre sent enn aldri;
"Barrikaden-The First 10 years" er en samle LP fra nettopp Barrikaden i Oslo der svenske band utgjør den ene siden og norske band som 2:20, Bøyen Beng og Hevn m.fl. utgjør den andre siden. De som har hørt albumet melder at lyden er skitten og fin og den musikalske standarden skyhøy. Et must for Blitzere, deres fans og andre som liker pønk/HC.