torsdag, november 26, 2009

SUNN O))) spiller to eksklusive konserter i Oslo i januar

I januar 2010 vil SUNN O))) gjøre to eksklusive konserter på Chateau Neuf i Oslo. Først på torsdag 21. januar vil bandets nyeste album Monoliths & Dimensions fremføres i sin helhet i Storsalen. Dette er en konsert med kun sitteplasser, og det vil bli benyttet et kvadrofonisk PA-anlegg. Fredag 22. januar forflytter vi oss ned i Betong hvor vi vil få høre utdrag fra Shoshin/ Grimrobes.

Sunn O))) ble startet som en hyllest til en av drone/ doomrockens mest innflytelsesrike aktører, nemlig Earth (som i sin tur tok det første bandnavnet til Black Sabbath for hylle sine røtter)– et Seattle-band som ved hjelp av sine kraftige Sunn-forsterkere og nedstemte gitarstrenger maktet å skape en altoverskyggende lyd. Sunn O))) tok med seg dette uttrykket og utviklet sin egen sound og sitt eget uttrykk.

Sunn O))) er nå aktuelle med sitt syvende album Monoliths & Dimensions som er arrangert av Eyvind Kang, og inkluderer bruk av harpe, fløyte, engelsk horn og piano.
Dette er allikevel ikke ”Sunn O))) med strykere” eller ”metal møter orkester”, det er mye mer spennende enn dét. Albumet beskrives rett og slett som FOR BRA til å få karakter i ekstremmusikkbibelen Terrorizer. Det sier vel det meste.

Samarbeidspartnere på albumet inkluderer Attila Csihar (Mayhem), Oren Ambarchi, Julian Priester (Sun Ra, Herbie Hancock) og Dylan Carson (Earth).

Billettpris: 250/200 + bill.avg per konsert - 400 + bill.avg for begge. Billetter kjøpes her