mandag, november 09, 2009

Katzenjammer til folket på Folken

En av de konsertene som det er knyttet størst spenning til under Nordic Music week i Stavanger er norske Katzenjammers sitt bidrag. Det skjer på Folken 12. november.

Det er sagt mye om bandet selv om det er relativt nytt og har bare gitt ut et album ("Le Pop" på Propeller Recordings i august 2008) og utallige konserter. Serlig deres konserter har medført at bandet har etablerte seg i det øverste skjiktet av artister i Norge på rekordfart. Konsertene er ett fyrverkeri av artisteri, musikalitet og konstant skifte av instrumenter. Mens publikum tvinges ut i rytmiske ekstaser skifter kvartetten på sine respektive instrumenter. At de har solgt ut Rockefeller to ganger på samme år er noe mange artister bare kan drømme om.

Katzenjammer har også begynt å gjøre suksess utenfor Norge, f.eks. på bransjetreffet Eurosonic i Nederland og i februar (2009) var de oppvarmere for popbandet Keane på gigantiske O2 Arena i London. I midten av mars reiser Katzenjammer til Austin, Texas for å gjøre en rekke spillinger under verdens største bransjetreff, South by South West. Det må også legges til at "Le Pop" ble lansert i resten av verden (i allefall deler av den) nå i august, vel et år etter at albumet ble sluppet i Norge.