fredag, oktober 16, 2009

V Before U - The Roaring Silence (album anmeldelse)

V Before U har nylig gitt ut sitt debutalbum ”The Roaring Silence” (Sandforest Records). For å markere det vil bandet turnere i Norge, Tyskland og England, før hovedlanseringen av albumet i mars 2010.

”The Roaring Silence” er et konseptalbum med historier fra en en verden der strømmen har gått og ikke kommer tilbake på en god stund. Tekstene er ikke direkte linket opp mot hverandre men man aner en slags optimisme i dommedagsvisjonene (tenk deg en dag uten internett og TV). Musikken høres ut som en kryssblanding av Manfred Mans Earth Band og Uriah Heep, med kraftig pådryss av Høst rundt ”Hardt mot hardt” remixet til en 2009 utgave og gjort hardt som Slade en gang var.

At bandet kan sin 70-talls katalog får man fra første låt som åpner med en vokal som kan forveksles med David Bowie, før de drar øset ned til et mellomspill Queen verdig og bygger det opp igjen til et hardt Who-aktig øs. Hvis man ikke får vekket retronerven etter å ha lyttet igjennom dette så er man enten totalt blottet for musikalske rockenerver eller født midt på 70 tallet (eller senere) og dermed ikke har fått med seg storheten i dette.

Den obligatoriske balladen er delt i to låter med tittelen ”No Colours Are Sane”, og er som seg hør og bør et band med hår på brøstet og ballene og slipper ut sin testosteronrock i samsvar med sine idealer. Man formerlig ser både pyroflash og splitthopp på meterhøye platåsko bare av å høre på dette. De hopper fra det ene mer eller mindre progget og harde 70-tallsbandet på låt etter låt, sånn farer albumet av sted uten at de noensinne høres ut som annet enn seg selv.

Albumet er forfriskende i disse tåspissglanende tider der alle ”heltene” konkurrerer i flink lyd og risp oppover hånden i stedet for å konsentrere seg om å utføre skikkelig håndverk. D`herrer Bjørn-Tore Solli (vokal og piano), Atle Dybå (gitarer), Kenneth Kapstad (trommer) Trond Frønes (bass) Magnus Johansen (orgel og analoge synther) og Steinar Krogstad (gitar og kor) har så absolutt levert en svenneprøve det står laud av. Gled deg til dette albumet er i din CD spiller, det fortjener du.

Mer om V Before U finner du her; #1 #2