mandag, september 07, 2009

Nytt fra Norge

Altaar sin kassett "Dødsønske" er endelig ute. Vi snakker her om 28 minutter fordelt på fem sanger. Kommer i 66 handnummererte kassetter med vedlegg og kan bestilles fra Unborn Productions og/eller Terratur Possessions. Altaar melder at de spiller på følgende steder i løpet av høsten;
19. sep - INCUBATE (ZXZW) FESTIVAL, TILBURG
23. okt - KULTURNATT, GAMLE SLAKTERHUSET HAUGESUND
06. nov - TOFT FESTIVAL, OSLO

Årabrots gitarist og vokalist Kjetil Nernes møter elektronist Stian Skagen til musikalskt samkvem i et prosjektet som samler tråder fra minimalistisk komposisjon, doom-metal og generell uggen stemning. I følge presseskrivet kan man høre lydassosiasjoner til Nurse With Wound, Earth og Morton Subotnick. Albumet har fått tittelen "Ad undas" og kommer kun ut på vinyl som en dobbel 12" i 500 eksemplarer og har releaseparty på Garage i Oslo 08. september. Duoen gjør også en konsert på Fysisk institutt 2.okt. Platen gis ut av Fysisk Format. Skagen alias [concept.virus] har forøvrig ute et samlealbum til gratis nedlasting her. Albumet er en ypperlig introduksjon for de som ennå ikke har fått oppleve hans musikk.

Bodø bandet Kråkesølv skal igjennom en hektisk skoleture fra 7. september t.o.m. 15 september der alle konsertene foregår på skoler i Bodø kommune. I alt ni skoler får hver sin konsert. Tipper elevene liker Kråkesølv bedre enn å slite med å forstå hva preterium er for noe. Bandet slipper forøvrig sin nye plate med en konsert på Sinus for alle som er villig til å betale en liten slant den 7. november.

Origami Arktika melder at deres nye album "trollebotn" vil bli utgitt i begynnelsen av oktober på Sliber Records. Albumet ble innspilt på en øy i Seljord vannet (mye omtalt som Norges svar på Loch Ness) i Telemark og inneholder norsk folkemusikk i Arktika drakt.

Når vi er innom Origami klanen så melder deres fødselshjelp Tore Honore Bøe aka Origami Boe at han snart har ute en kassett på Kassettkultur i løpet av september som har fått tittelen "Radiofield B". I tillegg skal han gjøre noen konserter i Berlin.