torsdag, september 24, 2009

Noen konserter i helga som kommer

Årets Ekko festival i Bergen er og blir en fantastisk reise i elektronisk lyd i så mange innfall og omveier at alle burde finne noe som burde passe for dem. Når man har en musikalsk meny fra Sten Ove Toft til Röyksopp da er spennet langt. Klikk inn på deres www og sjekk ut deres meny. Det fortjener du.

Dan Fagerquist og ÆKafè Kafka i Bodø lørdag 26. september. Dan Fägerquist er på turne i Nord-Norge og med seg har han Æ. Fägerquist som regnes som den store skandinaviske tolkeren av Vladimir Vysotskij er for tiden på turne i Norden. Æ tar seg for anledningen fri fra innspillingen av sitt andre album og hiver seg med på den nordnorske delen av turen.

Fägerquist er kuriøst nok programfestet den eneste visesangeren som får lov å spille på Blitz. Til tross for at Fägerquist live er en stemme og en gitar bruker han hele registeret fra det helt lavmælte og minimalistisk til rå, usminket frustrasjon. Vysotskij var i sin tid en farlig mann for det Sovjetiske regimet men høyt elsket av folket. Underground og på samme tid folkelig, mytomspunnet men samtidig tydelig. Han skrev over 600 sanger. Få av dem ble gitt ut, men ble likevel spredt, på privatinnspilte, piratkopierte kassetter og ble det lille menneskets stemme (med artistens samtykke. Fildelingsdebatten rakk aldri inn bak jernteppet)

Æ har i mange år spilt i orkesteret Schtimm, sluppet en rekke plater og fartet litt rundt i Europa. Han slapp sitt første album ”Voksensløvsinn” for et år siden og har siden brukt tida på å spille div konserter og festivaler, fått låten ”Fin Fyr/Idiot” rotert på P3 - og er nå i gang med å spille inn sitt andre album ”Prosaikk”. En konsert med Æ kan han best sammenliknes med en katt: det freses, sloss, males og stikkes av: Men det landes trygt på beina.

Sverre Knudsen lanserer sitt første soloalbum på Mono i Oslo 26. september. Obs tidlig start; 16:00. I følge forhåndsomtalen er det "Ikke noe band ennå, men god lyd, taler, utvidet peisild og muligens Brannmennenes Kor (ikke bekreftet ...). Salg av cd-en mm.". De som ikke kan vente kan klikke seg inn på Knudsens MySpace for smakebiter fra "La det brenne".

Klubb Kanin er tilbake etter ca ett års pause. Det feires på Ni muser i Trondheim med konsert hvor Torstein Wjiik, Jan-M. Iversen og amerikanske Core of the Coalman viser hva de kan i form av konserter.

Dominic og Kollwitz setter herandre i stevne på Revolver i Oslo på fredag (25/9). Dominic har releaseparty for sitt album "Nord", mens Kollwitz sin debutskive som skal komme i løpet av året er foreløpig uten tittel. Låter fra begge albumene kan høres på bandenes respektive MySpacer og ikke minst på denne konserten. Etter konserten blir det Klubb Apostat. Rett over helgen drar Dominic på en Tysklands turne før de og Kollwitz (og mange andre) spiller på Bodø HardCore Festival i slutten av november i år.

Betty drar nedover til hovedstaden og gjør en konsert på Elm Street i Oslo på fredag med Ullsåkk som oppvarming. Betty har for ikke lenge sluppet sin første solo plate som har fått god kritikk over hele linjen. Nå er det mulighet for hovedstadspublikummet å få høre låter fra det albumet i levende live.