mandag, august 31, 2009

Øyvind Ryan - Perfekt harmoni (CD anmeldelse)

Øyvind Ryan & co jobber seg videre vekk fra hovedpersonens gamle band Monster Blomster med deres nye album ”Perfekt Harmoni”. Der forløperen var tydelig preget av skranglepopen til monster blomstene er dette albumet et stort steg mot Tre Små Kinesere uten å høres ut som dem. Det er merkelig, men lyden, feelingen, tekstene og vokalen kan tidvis minne om kineserne.

Vi snakker her om lun visepoprock der det skinner igjennom at låtskriver og hovedvokalist Ryan har både Beatles, KSMB og De lillos i platesamlingen sin, like fullt har han et lunt avslappet forhold til låtene sine som gir dem nok særpreg til at man etter noen avlyttinger sitter å tramper takten og tenker at dette er jo fint nok det….

Tekstene er muligens litt mye kjærlighets smerte sentrert til å passe inn i hverdagsnorge, men burde være perfekt for nachtspiel på enhver studentfest der kjæresten kliner i sofaen med ”feil” person. Ikke for det med en skillsmissestatistikk opp mot 50% er kanskje nedslagsfeltet for denne platen større enn en skarve musikkanmelder aner.

Musikalsk er det som sagt i gata for alle som liker lett nevrotisk pop med utslag av både vise og rock både her og der. Til tross for det er det en skjør helhet som får albumet til å henge sammen på en særegen sjarmerende måte. Backingbandet med Bent Sæther (Motorpsycho mm) Lars Lien (The International Tussler Society mm) og Even Garnås (The International Tussler Society mm) skal så absolutt ha to tomler opp for en meget god jobb.

Alt i alt en plate som nok vil kunne få litt radiospilling, som nok dessverre ikke vil selge mye, men burde være en plate de fleste kunne ha bruk for i høstmørket når melankolien setter inn.

Platen blir offisielt utgitt i morgen 1. september og Ryan og bandet lover å spille en rekke konserter utover høsten så hold øye med ditt lokale konsertlokale og har du en platebutikk innenfor rimelig distanse mas på dem for å ta inn denne.