onsdag, august 24, 2022

Nytt fra Bøe

Tore Honoré Bøe er en norsk multikunstner som har arbeidet jevnt og trutt med ulike kunstneriske uttrykk siden tidlig nittitall. Han har etablert seg i det internasjonale nettverket av eksperimentelle kunstnere og musikere, hvor han har samarbeidet med en rekke kjente navn.

Igjennom 30 år har Bøe bygget opp en CV så lang som et godt år og er medlem av Østfold Bildende Kunstnere/NBK og Ny Musikk Østfold. Han har reist mye, spilt hundrevis av konserter, bl.a. på sine forunderlige hjemmelagde instrumenter - “acoustic laptops” og hatt en rekke utstillinger og workshops for barn og voksne rundt om på kontinentet.

Bøe har en mengde musikkutgivelser bak seg. Han spilt support for Einstürzende Neubauten gjentatte ganger. I Norge er han er kanskje mest kjent fra støymiljøet gjennom samarbeid med bl.a. Lasse Marhaug, som koordinator for nettverket Origami Republika og via kollasj-arbeider, tekst og sosial skulpturering. Han spiller også med Origami Arktika.

I forbindelse med avslutningen av 20 års arbeid med de “akustiske laptopene” på en separatutstilling i Østfold Kunstsenter i januar 2022 har Bøe begynt å komponere ny musikk med utvidet instrumentering. Musikalsk er det fremdeles ambient musikk og lydkollasjer, men inkluderer nå også perkusjon, nye hjemmelagde instrumenter og elektronikk i hans unike klanglandskap. I mars fremførte Bøe et bestillingsverk for Ny Musikk Østfold, komponert for fire musikere (Jonas Qvale, Rune Flaten, Michael Francis Duch og ham selv). Bøe jobber nå for å få spilt inn en studioversjon av dette stykket. Det er blant annet herfra han setter sammen et helt nytt soloverk for fremføring høsten 2022.

De senere år har Bøe jobbet mest med lyd- og billedkunst, men for tiden fokuserer han på musikk. De ferskeste utgivelsene er “Blue Oblivion” på Dret Skivor i 2021, “Omega3” på KomKol Autoprod i 2022. Den unike CDen “Five aside” er gitt ut i kun 5 eksemplarer i heklet omslag med originalkollasj og innlegg. Musikken på denne vil ikke bli tilgjengelig i andre format, men elementer vil benyttes live. En av disse konsertene vil gå av stabelen på årets Nødutgangfestival i Bodø, fredag 30. september i år.