mandag, februar 10, 2020

NYTT(IGE NYHETER)

Wardruna kommer med nytt album, kalt “Kvitravn” 5. juni i år. Den første singlen fra albumet kommer ut 21. februar. De skriver at albumet musikalsk sett fortsetter der "Runaljod" slapp men samtidig markere en ny sound. Instrumenteringer er, som vanlig, interessant med instrumenter som Kravik-lyre, trossingen-lyre, taglharpe, sotharpe, langeleik, “Crwth”, geitehorn, lur, bronse-lur, fløyte, moraharpe. De har også med seg gjestevokalister med erfaring fra folkemusikk, som Kirsten Bråten Berg. Albumets tema er nordisk og norrøn spiritualisme. De spiller på Sentrum Scene i Oslo 28. mars og du kan forhåndsbestille albumet her

Petter Flaten Eilertsen ga ut soloalbumet PENTAGRAMOPHONE, i slutten av januar. Den kom i 100 eksemplarer på LP og 100 på CD og som nedlasting/strømming. LP koster kr 200,- og CD koster kr 100,- og 101,- kr (via Bandcamp). Eventuelt både LP og CD for kr 250,-. Inkluderer gratis nedlasting. Bestilles ved å sende han en personlig melding med følgende info:
- Navn
- E-postadresse
- Ønsket format (LP / CD / LP+CD)
- Hvis du vil ha den tilsendt i posten, må du også oppgi postadresse. Porto kommer da i tillegg. Vennligst send all nødvendig informasjon i første melding, så sparer vi begge tid. Jeg bekrefter så bestillingen din med en melding med betalingsinformasjon. Du kan betale via Vipps, PayPal eller vanlig bankoverføring.  

Punkebandet Anal Kanal gir ut debutalbum 21. februar. Det selvtitulerte albumet vil være tilgjengelig på alt av streaming-sider. I tillegg har vi hørt rykter om at den skal trykkes på kassett i et begrenset opplag. Releasekonsert på Kroa i Bø.

Doombandet Dwaal slipper sitt album "Gosel Of The Vile" 12 mars på Vaterland i Oslo.

Robert Dyrnes holder på å sette sammen "2020: Pønk i Norge". Neste pønksamler i denne serien som skal vise frem aktuelle norske pønkband. Send en epost med link til noe musikk og litt om bandet og få litt mer informasjon. Trykk på navnet for mailadresse.

Den smått legendariske samlekassetten "Then Molde Punx Go Marching Out" i 1983 i noen og 20 eksemplarer er nå etter ryktene inne til pressing som dobbel vinyl i 500 eksemplarer og skal være i butikkene 20 mars i år. Kan forhåndsbestilles fra Tiger bl.a. Den heter nå "Molde Punx Go Marching Out 1980-83".

Bauges barn har snart sitt kassettalbum "Kverulant i kamp" ute på Krapyl records & tapes. Det skjer 14 februar.

Bodøbandet Blues Basement er tilbake etter flere års pause. Førstkommende lørdag har Bodø bluesklubb klart å samle troppene til en unik konsertopplevelse i Bodø. Event her.

Lahestan kommer med sitt andre album "Rocks Move On Their Own In Death Valley". Ute 5 mars.

Deathcrush gir ut samlingen "The Singles Series" på vinyl, via Apollon Records, 13. mars. “Opp til kritikerroste debutalbumet MEGAZONE, samarbeidet det berykta livebandet med produsenter som Billy Anderson (Sleep, Melvins, Swans) og Jørgen Træen (Susanne Sundfør, Motorpsycho, Annie). 
Dette resulterte i en rekke singler i odde formater. En som et magasin med flexisingel og midtsideposter, andre som nedlastingskoder i luer, kunstzines eller håndmalte CD-cover (seff uten cd), og noen samlet på en 12" Maxi Single som inkluderte en smashing remix av James Njie (Alan Walker, Steve Aoki, ISÁK) printa i 500 unike ex, alle i forskjellige farger. Etterhvert sneik disse seg ut på interwebben under navnet "The Single Series"- en samling, eller som dokumentasjon, ikke det forventede debutalbumet. Vinylen kommer i tillegg med to helt nye innspillinger, hvor av en åpner med linja "you are my fire"..”. Nå kommer den som en begrenset vinylpressing på 250 eksemplarer, svart vinyl. Kan forhåndsbestilles her. Releaseparty på Kafe Hærverk i Oslo 13. mars

Reggaebandet Manna spiller på Kom heim i Bodø (altså på hjemmebane) noe som har ført til utsolgt hus. Men fortvil ikke, det er satt opp ekstrakonsert 13 februar. Vil du se dem da bør du være lynkvikk i å bestille billett. Kan fort bli utsolgt den også. 

Metalbandet Ormskrik ga ut singelen “Descend To Madness” 7. februar. De kaller seg et blackened thrash-metal band, og er fra Sandnes. Label: Fysisk format.

Oppkast ga nylig ut ett album som de svært gjerne selger til deg. For å promotere det spiller de her (i nærmeste framtid)
Spellemann nominerte - annonsert fredag 07. februar inkluderer bl.a.;
Metal:
 • Gaahls WYRD - “GastiR - Ghosts invited”
 • Kampfar - “Ofidians Manifest”
 • SÂVER - “They Came With Sunlight”
 • Sibiir - “Ropes”
Åpen Klasse:
 • Deathprod - “Occulting Disk”
 • Erlend Apneseth Trio - “Salika, Molika”
 • Ståle Storløkken - “The Haze Of Sleeplessness”
 • Susanna & the Brotherhood of Our Lady - “Garden of Earthly Delights”
Årets Gjennombrudd og Gramostipend:
 • Bokassa
 • Brenn.
 • Dutty Dior
 • Girl in red
 • Isah
 • Pom Poko
Maja S. K. Ratkje - “Sult” nominert til TONO’s komponistpris.

Les om de nominerte i alle kategorier her.

Og til slutt. Ny mashup fra Nightmare Lyra; 

- Redaksjonen/ Nora og Tore