onsdag, april 10, 2019

Sindre Bjerga med nye album

15. April i år kommer det et nytt Sindre Bjerga album. Two Sub-zero Units kommer ut både digitalt og som mikrokassett på Lavender Sweep Records, som holder til i Swansea i Wales.

Mikrokassettutgaven kommer i et begrenset opplag av 30 eksemplaer og kan forhåndsbestilles nå (snart utsolgt så gjør det nå). Lengden er på en time (30 minutter per side) og innspilt med hastigheten 2.4 cm/s, noe som gjør at den kan kun avspilles på diktafoner og enkelte telefonsvarere og lignende avspillingsmuligheter!

De to halvtimene er liveopptak fra hhv Third Space Gallery i Helsinki, Finland (8. April 2017) og House of Literature, Tartu, Estland (11. April 2017). Allerede nå kan man strømme konserten fra Finland på selskapets Bandcamp.

Fake Head er en relativ ny trio, som nettopp kom med albumet "Scottish Delight". Trioen består av Sindre Bjerga, Claus Poulsen og Grant Smith. Noen deler av albumet ble spilt inn i februar 2018, hos Smith i Edinburgh (Skottland), andre stammer fra Berlin (Tyskland) fra i oktober 2018. Alt ble sluttført med å sende filer på nettet til hverandre. Sluttresultatet er utgitt av Illuminated Paths fra Florida (USA). Det albumet ble utgitt 5. April i år og finnes både på selskapets Bandcamp og er utgitt som normal kassettutgivelse. 

Alltid aktive Bjerga ga også ut et album med opptak fra Latvia og Estland fra 2018, på det tyske selskapet Econore, 28. Mars i år. Floorcleaner kom i 20 eksemplarer som CDr og som strømming på labelens Bandcamp.