tirsdag, mars 26, 2019

FAENIHÆLVETTE – Personlig tragedie EP


Det ferske bandet FAENIHÆLVETTE fra Asker ga ut EPen «Personlig tragedie» 22. mars, foreløpig kun på strømmetjenester. Bandet består av Håvard Solli, Joachim Lyche og Torfinn Lysne, som også er medlemmer i pønkebandet Another Idiot, som er noe mer kjent (i alle fall ifølge facebook-likes).

FAENIHÆLVETTE spiller hardcore med noen interessante metal-elementer. Sounden minner om Blitz-hardcoren på 80-tallet, med band som Svart Framtid, Siste Dagers Helvete og Stengte Dører i tankene. EPen består av 3 låter.  Første låt heter "Du blir ikke feminist av en rød leppestift" og handler om dem som kaller seg feminister men egentlig ikke gjør noe for likestillinga. Kanskje kan man si at det er blitt en slags mote å fremstå som feminist uten at man trenger å være så politisk interessert. De nevner at disse wannabe-feministene er mer opptatt av nach enn tog på 8. mars, og mer opptatt av Instagram og Buzzfeed enn Stortingsvalg. Mot slutten av låta kommer et breakdown, som kunne gått for å være death-doom metal.


"Homofober som ser på lesbe-porno" er låt nummer 2 og handler om at «å elske er en jævla menneskerett», og om hykleri. Hvem som er hyklere skjønner du kanskje fra tittelen? Etter første vers kommer et kort parti med blastbeats, som gir låta ekstra punch! "Bitch jeg har billett" er tredje låt og handler om hverdagslig slit med billettkontroll. Denne låta har også et parti som er tydelig inspirert av metal.

I EPen «Personlig tragedie» tar FAENIHÆLVETTE det beste fra hardcore og metal. Låtene er politiske og korte, i ordentlig pønk-spirit, men man ser også at de har evnene til å peise på med f.eks. blastbeats når de føler for det. Dette er et band å holde øynene åpne for i tida fremover!