fredag, august 03, 2018

Nytt(ige nyheter)

Mayflower Madame har kommet med en ny EP, som har fått tittelen «Premnition». Den kjøpes digitalt på deres bandcamp. Der kan man også kjøpe CD utgaven og to forskjellige kassett utgaver av denne EPen. Alle utgavene med cover designet av Astrid Serck.

Ronnie Dread er nok mest kjent som DJ og vokalist i diverse ska og reggae band, men er nå tilbake som trommeslager i Narvikbandet The Flash Gordons. De markerer oppkjøringen mot deres tredje album med konsert 14.september på Enter bar i hjembyen.

Anders Brørby slapp 29 juni et nytt album. Det finner du på hans Bandcamp. Denne gangen mer popet enn det han normalt sett bruker å være men like gjennomarbeidet og sterkt som alltid.

Fysisk format er like aktive som de alltid har vært og kommer titt og stadig med nye utgivelser. Enkleste måten å holde seg oppdatert er å følge deres playlist. En av de utgivelsene det knytter seg stor spenning til er ATTAN sitt album «End of...» som slippes 7. september. Selv beskriver ATTAN musikken sin som "Lyden av menneskeheten som suger margen ut av beinet sitt". Eller om man vil; industriell, episk hardcore.

Det Bergensbaserte bandet Slaamaskin har beina godt plantet i tradisjonell heavy metal men blander releasepartyGarage i Bergen.
inn elementer fra alt som har inspirert og fenget igjennom oppvekst, liv og virke - kanskje særs fokusert rundt første halvdel av 90-tallet. 3 september materialiseres dette i albumet «M». 7. september markeres det med et

Joddski singlene "Gata", "Dumsnill" (med Mats Dawg), "Hedersmann" (med Ronnie Dread) er de første smakebitene fra albumet "Glasshuset", produsert og innspilt i sin helhet i Bodø av Darkside Of The Force-legenden Salvador Ernesto Sanchez Weishaupt. Det markeres med en høstturne, som nok vil bli utvidet etterhvert. Forøvrig meldes det at ny single kommer 31. august.  

Alpine Those Myriads har sluppet en ny musikk video for låten “Nocturnal Hysteria pt. 2” fra platen “Visions & Disorders

The Holy Mountain er en akkordeon, synthesizer og trommer duo som har sluppet studioalbumet "Toad of Light" i sommer. Det kom ut internasjonalt på Shhpuma og Clean Feed records i juli, samt distribueres i Norge gjennom Diger distro i august.

Ny musikk blir 80 år i september og 17. september markeres det med en rekke konserter i Oslo. Full oversikt over de finner du her. Det hele er en del av årets Ultima.

"Alt e såre vel" er en dokumentarfilm om kultmusiker og låtsnekrer Terje Nilsen. Den har premiere i kveld og det er ennå noen få billetter igjen, timer før første visning. Burde være en selvfølge, men nevner det uansett, denne bør komme på DVD i god tid før jul. 

15. september er det dobbel releasekonsert i Bodø da Kim Lie slipper oppfølgeren til «Det som kommer i fra hjertet» og Fastlane Flower oppfølgeren til «Deadline». Begge er Bodøartister, selv om halve FF nå har postadresse i hovedstaden, så da er det vel naturlig at denne hendelsen er lagt til hjembyen. 

Naga Siren er et hardcore/punk/screamo-band fra Oslo. 6. juli slapp de debutalbumet "Swallows Tornadoes" som vokalist/låtskriver beskriver slik i pr-skrivet; - "Swallows Tornadoes" høres kanskje majestetisk ut, men i virkeligheten er det en metafor brukt for å beskrive stigma rundt å svelge sine egne problemer, i stedet for å takle dem. I mitt tilfelle, hvordan jeg aldri klarte å finne en sunn måte å takle depresjon, angst eller andre problemer. Albumet finner tid og sted her og nå, hvor jeg prøver å se meg selv fra personene i livet mitt sitt perspektiv.

Iskald kommer med nytt album 31. august. Det har fått navnet «Innhøstinga» og blir feiret med releaseparty på Sinus i Bodø samme dag. Da med Koldbrann som oppvarming.

Endolith kommer i oktober med sitt flunkende nye album. 

Norsk/svenske The Cruel Intentions er snart ute med sitt debutalbum «No Sign Of relief» (ute 21. september). I forkant av det har de nå sluppet singelen «Jawbreaker».

Tantara sitt album "Sum Of Forces" kommer 7. september. I følge presseskrivet så bringer dette trashbandet «...the genre back to its roots, combining heavy melodies, fast riffs and complex song structures!» Intet mindre. Holder de halvparten av den lovnaden må dette bli ett knallbra album.

I løpet av sommeren har det kommet en rekke nye Tromsørelaterte singelutgivelser. Her er noen av de; Hollow Hearts sin nye singel "Leaving Day" er nå ute på Westergaard Records. Sharks´n Spiders har gitt ut sin singel «Formerly known as THE COCKSUCKERS».The Cameltoes slipper sin første digitale singel "Dama Runka Åsså" på Fucking North Pole Records 3 august. I september slipper Fucking North Pole Records også singel med Kryp. Samme selskap har på toppen av dette også gitt ut en EP med Bergens egen Balle Malurt med sønn. Den platen har fått tittelen «Irish Brew». Sistnevnte spiller på årets Kanalrock som starter i dag (3. august).

Outer Limit Lotus har blitt remixet av JT Engseth og du finner resultatet på Sheep Chase Records sin Bandcamp.

«Havet kan seile sin egen sjø» er tredje smakebit fra Stian Fjelldals femte soloalbum. Singelen slippes 10. august. På denne som forrige album har han gjort alt selv, fra instrumentering, vokal, låtskriving, produksjon og miksing til tegning av cover.

"Skambankt - Rockefeller 09.03.18" kommer på CD og på hvit vinyl LP den 24. august, og er Skambankts første live album.

Spurv sin siste video