tirsdag, november 28, 2017

Nytt(ige nyheter)

 Siden lanseringen av EPen «Riven Liaison» i 2014 har Adjentist jobbet med sitt andre album «Disintegrate». Albumet slippes 15.desember 2017 gjennom Rob Mules Records. I følge presseskrivet så leverer bandet «....en unik fusjon av melodiske refrenger og ambiente lyder som skaper en egen atmosfære med smadret sammen med store og mørke riff som danner hele fundamentet. Skiva er som et oljet maskineri – tight og rått. Den viser det brede spekter av energi, karisma og beinknusende rytmer og riff bandet brenner for. De er annerledes. De er tung. Tung som faen

1. Desember slipper General Forsamling sin nyeste EP; «Frykten for å leva». Dette er en virkelig mørk reise som inkluderer låten "Gje faen i dæ" som er en versjon av en av slagerne til Sandnes-gruppen Ingenting, her i en meget mørkere versjon. Det ingenting med EPen som er happy i følge presseskrivet. I seg selv en teaser som burde få noen og enhver til å sjekke ut utgivelsen.

Turbonegro er tilbake med singelen «Part III: RockNRoll Machine» som er første smak av hva man kan forvente av deres neste studioalbum som kommer 2 februar og har fått tittelen «RockNRoll Machine» Ut på tur skal de også.
09.02: Folken, Stavanger, NO
10.02: USF Verftet, Bergen, NO
16.02: Studentersamfundet, Trondheim, NO
17.02: Rockefeller, Oslo, NO
02.03: Koko, London, UK
03.03: Paradiso Noord, Amsterdam, NL
09.03: Debaser Strand, Stockholm, SE
10.03: 50 36, Berlin, DE
16.06: Download Festival France, Paris, FR

EgoAlter slapp nettopp låten "Bare Én" i en stil de kaller poprock med arktiske tekster. En gjeng Oslo-innflyttere fra Finnmark, Bodø og Ås fant hverandre i et lydbilde bestående av enkle piano- og gitarkomposisjoner, der gode og catchy melodier står i fokus. Bandet slapp sin første singel "Hold Pusten" i oktober, og har flere suksessfulle konserter på samvittigheten.

IN VAIN har nettopp sluppet singelen «Seekers of the Truth», som er første låt fra deres kommende album «Currents», som kommer 26 Januar til neste år! Mens Skambankt har nettopp gitt ut singelen «Fremmed i En Fremmed Verden» som også inkluderer låten «Balladen om deg».

Jazkamer har nå lastet opp det meste av sin katalog på sin Bandcamp. Svært mye musikk til en billig penge.

Bel Canto skal fremføre hele deres album «Shimmering Warm & Bright» album under neste års Bukta festival. Vel verdt å sjekke ut.

Wild Man Riddim fra Oslo er ute med rykende fersk utgivelse "Worldwide Frequency" på Brixton Records. Bandet består av skaveteraner fra band som No Torso, The Phantoms, Frank Znort Quartet og Los Plantronics. Den finnes selvfølgelig på strømmetjenester og kommer på vinyl/CD etterhvert. Bandet sikter mot Europa i sommer hvor ska/jazz/reggae scenen har fått godt fotfeste, men ser seg også om etter nye jobber i Norge og omegn.

Føler du deg som en cowboy i julestria? Da er du kanskje klar for å legge ut på en musikalsk reise med John Waynes datter! Haakon Ellingsen alias Ellingsongs slapp nylig sin første singel fra et 12 låters album som kommer i april/mai neste år (LP/strømming). Stilen er country-pop-vise og inkluderer folk som; Lars Lillo-Stenberg på bakgrunnsvokal, Gaute Storsve (Wesserbergland) på bass og el-gitar, Kjersti Løken på trompet, Lars Fredrik Frøislie (Wobbler, Tusmørke, White Willow mm) på trommer, tamburin, munnspill og produsent, mens Haakon Ellingsen (The Last James) styrer resten. 

Dark Times slapp nylig sin første video (og singel) til deres andre album, som først er i butikkene i mars til neste år.