torsdag, oktober 12, 2017

Nytt(ige nyheter)

Førstkommende fredag slipper Ohmwork sin nye singel «The Self-Exploration Chair». Låta er hentet fra det kommende albumet «Alyssa Drone» som slippes 20. oktober på dobbel LP, CD og digitalt. Det er bare å holde ørene åpne og nærmeste strømmetjeneste klar.

Nils Petter Molvær, Sandra Kolstad og Tommy Tee er noen av gjestene du kan møte i nærmere seksti arrangementer på Nasjonalbiblioteket før jul. Hele programmet finner du her.

Korrupt har begått albumet som i følge Fysisk format, kan gjøre dem til det neste store norske bandet i krysningspunktet mellom punk og metal. Debutalbumet «Preachers and Creatures» som slippes 20. oktober er fullt mulig den perfekte høstlyden med sin kombinasjonen av kompromissløs politisk holdning og rå meldiøs musikalsk kraft. Albumet markeres med Preachers and Creatures tour (med NAG):
03.nov Stavanger, Checkpoint Charlie
04.nov Victoria, Bergen
10.nov Goon Bar, Oslo
11.nov Sørveiv, Kristiansand

Jacks & Jokers slipper sitt nye album 'Let the Games Begin' på Øra Fonogram fredag 27. oktober 2017. Albumet er spilt inn med Lars Gunnar Lien i Larsville Studio (Stugudal).

I Like To Sleep er en jazztrio fra Trondheim som sist fredag slapp sitt album «Bedmonster». De baserer seg på velskrevne melodier som de kryddrer med improvisasjoner og heavy riff.

Laidback cøntryrockerne i Lasso har nettopp åpnet en Soundcloudkonto så du kan fordype deg i deres univers.

Nå er det i sluttfasen på å sette sammen album 3 og 4 i serien med NordNorsk pønk (i alle former) som er oppkalt etter Svartedauens udødelige klassiker «Bærre på jævel». Er ute på vinyl en gang til neste år.

Sarke slipper sitt nye album «Viige Urh» førstkommende fredag. Bandet oser av rutine og knaller til med nok et album i verdensklasse. Kanskje ikke så rart når folk som Nocturno Culto (Darkthrone), Sarke (Khold, Tulus), Ander Hunstad (El Caco) og Steinar Gundersen (Satyricon). Et stjernelag med andre ord.

Takin Ova - Historien om norsk hiphop er nå å se på NRK TV. Kan være verdt å få med seg. Står sesong 1, så kanskje blir det mer enn fire episoder å se fram til?

Inferno slipper støtt og stadig nye navn. Som alltid en god del mindre kjente artister som blir toppet av navn som Satyricon, Emperor, Tsjuder og Ishan for å nevne noen. Festivalen går fra 29/3 til 1/4 neste år.

Om du liker gammel prog og stonerrock så er definitivt trønderne Kings of the Valley noe for deg. 1. september slapp de sin debut-EP på 10" vinyl og på digitale strømmetjenester. Bør sjekkes ut snarest.

Rockheim er nå i oppstarten på et nytt utstillingsprosjekt som skal se på forholdet mellom kristendom og populærmusikk i Norge. De ønsker å komme i kontakt med folk som sitter på materiale eller informasjon som kan bidra til å belyse temaet fra ulike perspektiver.

Anders Brørby har ute nytt album, som heter intet mindre enn «Mannen faller» med undertittelen «Det musikalske forsøk på Norges naturlige historie». Ute nå på Limited Edition håndnummerert CD og digitalt.

Veislakt lover nytt album til neste år. Razorbats lover også album og begge er nå signert til Rob Mules Records. Når vi er inne på nysigneringer, så har Odious Icon, Inglorious Retards, The Nika Riots og Mammüth signert for Negative Vibe Records.

Nytt album (kom ut i dag) fra Tore H. Böe som heter Hy/stereo. Lyden er fra 1999 fra en installasjon som Jan Skomakerstuen sto for. I tillegg har han reutgitt en dobbelkassett med navnet How I Learnt To Comprimise Vol 1 og Vol 2. Også de fra 1999.

I følge Blabbermouth så har Tony Harnell sluttet som vokalist i TNT, igjen.