fredag, oktober 27, 2017

Jolly Cobra - Chromium Hawk (EP anm)

Oslobandet Jolly Cobra kommer nå med sin andre utgivelse, i form av EPen «Chromium Hawk». Den oser av 1970-tallets hardrock og en stor dose Hawkwind lang vei, med ørsmå drypp av litt mer moderne influenser. Er tendenser til stoner rock her og der selv om man sitter igjen med et sterkt 1970-talls inntrykk.

Platen er tett produsert slik at lyden ligger kompakt, slik man gjerne gjorde på 1970-tallet. Her ligger nok mye av svaret på at man lett får en deja vu følelse. Når det er sagt så skal de ha kred for å klare å skape seg et personlig preg og stil som de beholder igjennom alle seks låtene. Det er en rød tråd her, absolutt, og ikke minst de klarer å variere låtene såpass innenfor sitt musikalske univers at de klarer å tilføre hver låt noe nytt.

Spesielt B-siden drar opp helhetsinntrykket der de åpner med en låt som kunne vært snekret av en tidlig utgave av Soundgarden. «Dead Man's Hand» er rett og slett en knalltøff låt. Den blir etterfulgt av platens mest prog inspirerte låt, med klare blues elementer inkorporert. «Desert Storm» drar virkelig røtterne tilbake til første halvdel av 1970 tallet og de mange bluesinspirerte metalbandene som eksisterte dengang da. Før platesiden avsluttes med en drømmende og space aktig låt som Hawkwind kunne ha gjort i sine glansdager.

Også A siden har sterke låter, men etter noen spillinger er det B siden som gror mest og viser seg sterkest fram. Alt i alt en meget fin utgivelse som trygt anbefales alle som elsker hardrocken man fikk servert for ca 40 år siden. Må ta med at innpakningen står i stil til innholdet og er med på å gjøre dette til en svært positiv opplevelse.

EPen utgis av Kung Fu Ninja Records som en 180 grams 12’’ vinyl (45 RPM) og på ulike strømmetjenester. Platen slippes offisielt i morgen 28 oktober med stor slippkonsert. Mer info om den her.