torsdag, september 21, 2017

Hollywood Brats bokbad

Canadieren Andrew Matheson var en av de som startet Hollywood Brats. Et engelsk protopønkband som hadde sin «storhetstid» mellom 1971 to 1975. 40 år etter oppløsningen har han skrevet historien om bandet, som har fått tittelen "Sick On You" med undertittelen "The Disastrous Story Of The Hollywood Brats, The Greatest Band You've Never Heard Of". Boken ble i 2015 kåret til book of the year i det velrenomerte musikkmagasinet Mojo, og fått strålende kritikker i alt fra Washington Post (!) til Melody Maker.

Så hvorfor omtale dette her på Musikk fra Norge? Jo en annen sentral skikkelse i bandet var Trønderen Stein Groven, som nok er mye mer kjent som Casino Steel. Hollywood Brats var første bandet Steel gjorde en liten suksess med etter han flyttet til London for å bli rockestjerne. Senere startet Matheson og Steel bandet The Boys.

Nå er Matheson og Steel på bokbadturne i Norge som starter på Union Scene i Drammen i kveld, deretter Kulturhuset i Oslo i morgen og Rockheim i Trondheim på lørdag.