mandag, september 19, 2016

Nødutgang 2016

Ett herlig og til tider uhøytidelig og nærmest surrealistisk intervju med Lasse Marhaug i White Fungus Webzine. Det er en perfekt innledning til årets Nødutgangfestival. Der er programmet endelig komplett i og med at MoE kommer. Denne gang utvidet med nettopp Lasse Marhaug og den Japanske legenden Pain Jerk som tilsammen skal virkelig teste ut hva Sinus PA er verdt. Det kommer til å bli høyt, heftig og heidundrende festlig for alle som liker eksperimentell musikk i skjæringspunktet opp mot støy.

I tillegg får man fra hjemmefronten drone electronica dub spesialistene i Nopia lettere forkledd som Nopiax. Dødsangst er et mørke som er rytmisk og smeller til når du minst venter det. Startet for noen år siden i hovedstaden men har forlengst kommet hjem til Nordlandsnettene for å finne inspirasjon og utfoldelse. Nå skal Nødutgang erobres. Det blir hardt, rått og svart. Den digitale apen Julius Androide er tilbake etter at hans alter ego har opptrådt under andre navn de seneste årene. U-TeQ er hus DJ på festivalen på tredje året. Blaakraft blåste liv i industriblues røterne med å spille i Tyskland rett før helga, nå fortsetter de med å rotfeste musikken sin. 

I skjæringspunktet lokal/nasjonal finner vi i de to hodene i Hanssen/Wærnes har blant annet spilt på Avantgarde Festivalen i Schiphorst, og med trommeslageren PIKA fra Japan på All Ears og i Bodø. De er selvsagt Kjetil Hanssen og Ronny WærnesEksklusivt for Bodø har Bushman’s Revenge fått med seg Kjetil Møster og David Wallumrød. Disse fem gjorde en fantastisk konsert under Oslo Jazzfestival i fjor som nå har blitt liveplate. Nå får også Bodø møte disse fem utvalgtes møte. 

I nasjonal avdeling finner vi Origami Galaktia (også kjent som Benny Braaten). Et legendarisk og mest internasjonalt kjent prosjekt som besøker Nødutgang for første gang. Deathcrush gjester Bodø city for andre gang og alle som overvar deres første konsert vil garantert stå klar når de nå entrer Sinus for første gang. Så er de da ett av de beste livebandene i Norge!!

I mixzonen finner vi duoen Paal Nilssen-Love & Terrie Ex. Der førstnevnte er antagelig Norges mest meritterte frijazz trommis og sistnevnte er Nederlands mest kjente pønkmusiker fra det berømte The Ex. Tilsammen byr de på unike musikalske opplevelser. Tett utenfor mixzonen finner vi det Amerikanske progbandet Upsilon AcruxHva Irske Eoin Dillon skal gjøre i lag med de lokale legendene Bjørn Andor Drage og Finn Sletten er det ingen som vet. Uansett spennende at det blir spennende kan man garantere. Dillon har spilt med alt fra Dubliners til U2 mens Drage har spilt på alt fra gamle orgler til å ha spilt med reggae grupperingen Manna, mens Sletten har spilt på en naken kropp til perkusjon med Bodø sinfonietta. Mulighetene er uendelige her.