onsdag, september 07, 2016

Æ - Endetidsbilda (album anm.)

Endelig er Æ (nærmere bestemt Erling Ramskjell) tilbake. Nå er det ikke så lenge siden ett av hans andre prosjekter, Likholmen, kom med album og før det igjen som ny vokalist i Hide Unas på deres andre album og sånn fortsetter Æ å utforske ukjente territorier og smir sine ord med en uhyre sjarmerende selvfølgelighet som smitter over på alle som gir hans musikk en sjanse.

Kultartisten som holder viserocken høyt hevet i en tid der de fleste trodde den forsvant for flere tiår siden. Selv kaller han dette pop, han om det, for dette er så mye mer enn det. På kav dialekt tryller han frem perle etter perle av hverdagsfilosofiske låter om de små, nære men akk så viktige tingene i livet. Alt med en nærhet som er unik. Når man kombinerer dette med smektende låter som er arrangert på best mulig måte, er sluttresultatet gitt. Dette er kvalitet fra begynnelse til slutt.

Det er bare ett spørsmål om tid før de store menneskemasser oppdager hans poesi og musikalske kunnskaper og trykker det til sine bryst. Her er perler som den lett slentrende låten «Gammelt regn», den smått roots inspirerte «Kanskje» eller den litt mørkere «Nettopp begynt». Tilsammen viser dette albumet en artist som gir i fra øverste hylle og har nok strenger å spille på at han kan variere stort innenfor de 10 låtene uten at man noensinne er i tvil om at dette er og blir, Æ.

Albumet slippes 9 september og markeres med releaseparty dagen der på på Dama di i Bodø.