onsdag, august 24, 2016

Nytt(ige nyheter)

FemmeBrutal! er et feministisk bookingkollektiv som startet opp i 2011. Konsertserien har fokus på å sette kule damer på scena og arrangerer i hovedsak på Café Mir, men innimellom større konserter andre steder. Innimellom har de festivalen FemmeBrutal. Det skjer nå til helga med bla. Dark Times, Synne Sanden og ikke minst urpremiere på Propans verk «Swagger».

To av Norges fremste gitarister, Ole Martin Huser-Olsen og Stian Westerhus, møtes i høstens første utgave av Konsertserien Periferien på Sentralen i Oslo, den 31. august (starter 19:00). På programmet står musikk av J.S. Bach, Simon Steen-Andersen, Sven Lyder Kahrs og Stian Westerhus. Konsertserien Periferien kombinerer klassikere fra samtidsmusikk-kanonen med nyere verker fra inn- og utland, fremført av kremen av Oslos utøvere. Facebook event her

Dingus er tilbake med ny singel. Har vært stilt fra dette bandet etter at de slapp fire singler på rappen rundt årsskiftet 2014/2015. Nå som debutalbumet endelig er ferdig mikset, mastret og straks på vei fra trykkeriet, synes de det er på tide å gi en liten smakebit på hva det vil inneholde. 2 september kommer smakebiten i form av den lett roots inspirerte poplåten «Ahead of Her Game». Albumet kommer på vinyl og DL i november.

Et annet poporkester som slipper singel 2 september er Tiergarten. De slipper da  låten «Porcelain Skyscraper» som er en lettere synth inspirert låt med litt Ultravox (Midge Ure perioden) feeling over seg, uten å være 1980-talls i utførelse. 

Tangle Edge er i reutgivelsesform for tiden. Nå kommer også "Cosmorama" ut på "skikkelig" vis via en Engelsk label i November i følge deres Facebook konto.

Moon Relay er tilbake med nytt LP album «Full Stop». Med deres forrige album friskt i minne er det bare å håpe og tro at de klarer å følge opp. I følge presseskrivet så har de nå gått «...i en enda mer kreativ og særegen retning - inn i en kosmisk undergrunn.». De spiller live i nærmeste framtid her:
16 september Verkstedhallen, Trondheim
17 september Folken, Stavanger
23 september Internasjonalen, Oslo   

Endelig er dagen kommet da Robert Dyrnes sin bok om Tromsøs pop, rock og vise er til salgs for alle og enhver. Bestilles/kjøpes fra Backbeat fra nå av. En bok som blir nærmere omtalt her. Offisiell lansering skjer i dag på Tvibit kl 18:30. Forøvrig er 24 august første dag av Tvibits åpningsfestival som har gratis adgang og fri alder. For tidspunkt og tilbud sjekk programmet her

Oriental Sunshine sitt kult album fra 1970; «Dedicated To The Bird We Love» blir på fredag 26 august gjenutgitt på vinyl, til glede for nye og ikke minst gamle lyttere. Det er Round 2 som har tatt på seg oppgaven denne gangen og leverer en remastret utgave som kommer i et omslag med liner notes om albumets tilblivelse. Selve vinylen blir trykt på 180 grams vinyl og albumet blir komplettert med en plakat i 50x70 med avisutklipp og foto fra bandets karriere.  

Inculcado slipper i dag sin nye singel; I Don´t Care. Har releasekonsert for den på Dama di i Bodø i morgen 25 august. Eventen for den konserten finner du her

Sist fredag slapp Are You Having Fun Yet sin nyeste singel. Lytt til den her: