onsdag, juni 29, 2016

Nytt(ige nyheter)

Sahg har nettopp sluppet singelen «Sanctimony» som er første singel fra deres kommende album «Memento Mori». Det albumet er i butikkene 23 september i år.

Nå kommer elektronika-singelen “Pressing Buttons" av Prinztronix. Den er hentet fra det kommende albumet “Kill your Darlingtons ( F.M-R.I.P.)” og handler selvsagt om at Norge er det første landet i Verden som har bestemt seg for å slukke FM-båndet. Derfor først en singel og deretter ett album komponert på en såkalt FM-synth og deretter tatt opp over FM-båndet (med egen radiosender). Singelen inneholder to versjoner av låta Pressing Buttons, som begge inneholder lyd-opptak av Thor Heyerdal, der han prater om fremtid og teknologi.

17 juni ga Blomst ut EPen «B for blomst» der de presenterer låter som ble til overs fra førstealbumet og for å minne lytterne på at de jobber iherdig med neste album, akkurat nå.

Fredag 17 juni slapp Veislakt videoen til deres singel «NAV» som kom ut 3 juni.

Sommerlåter for barn er vel ikke akkurat hverdags. Nå kommer låten «Topsy» på Abup Road Records, og er innspilt av studiobandet/ prosjektet Gode høns som har en varierende bestening. Vi snakker her om barnesanger på nynorsk. Høsten 2016 lanseres fem nye sanger og til neste år kommer etter planen det første albumet med Gode høns.

Death Roll er blod, svette og øresus, boogie og rock uten illusjoner eller gimmicks i følge presseskrivet deres. De har nå gitt ut albumet "Rolling With Death" digital på de fleste strømmetjenestene. De ligger også på deres Soundcloud. Gitaristen Thomas Høgda har flere jern i ilden, og er snart plateaktuell med bandet Il Brutto, ett band som spiller americana ispedd store doser rockabilly og ørkenrock. Han er også involvert i The Høgda Polka Caravan. Men først altså Death Roll. 

Problems er ute med nytt album (mini album?) som svir av 12 låter på 18 minutter! De består av folk fra band som Okkultokrati, Haust og Death Is Not Glamorous og har fått tittelen «No Problems».

I august slipper kunstneren Terje Nicolaysen sin nye LP «1974» og er produsert av ingen ringere enn Petter Pogo. Første smakebit derfra heter «Saturday Painter».

The Secret Sound of Dreamwalkers slipper ny musikkvideo i dag (onsdag). En låt som er å finne på den siste Bransjevelteren. Se videoen her.