torsdag, februar 25, 2016

Jernanger - From D Ashes (EP anm.)

Sommeren 2014 hadde metalcore trioen Jernanger (oppkalt etter filmen med samme navn?) sine første øvinger i en nedlagt plastfabrikk i Vennesla. Her fikk de holde på til 1 mai i fjor. Tett før de måtte ut derfra, slapp de singelen «New Lines» fra den kommende EPen «From D Ashes».

Etter planen skulle EPen komme ut på høsten i fjor men som så ofte før i platebransjen skulle det ta litt lengre tid. 27 februar er den endelig ute som kassett EP i 50 eksemplarer (og koster kun 100 inkl porto) og kommer samtidig på en strømmetjeneste nær deg også.

Medlemmenes musikalske bakgrunner er såpass forskjellige som Hardcore, Black Metal og lovsang (!). På denne EPen er det lite lovsang og desto mer av både hardcore inspirasjon og metalfeeling, altså metalcore av det solide slaget som slår seg inn i hjernen din med pondus og med en selvfølgelighet som sjarmerer. Legg på lettere screamo vokal og man tenker på en blanding av band som Discharge, The Spectacle og dets like. Band som lar seg inspirere like mye av hardcore som av mørke metal stemninger og ut av dette klarer å klore sammen låter som sitter som spikret.

Jernangers debut EP er knallsterk i sitt uttrykk og burde appellere til alle som liker dyster hard musikk som ikke gir med dørene men som heller tar seg til rette. Det gledes allerede med tanke på debutalbumet som forhåpentligvis er påbegynt?