mandag, februar 29, 2016

Reckless Souls - For Better Days (EP anm.)

Trondheims trioen Reckless Souls slapp sin debut EP i januar i år og fortjener din ørers oppmerksomhet hvis man liker big rock.

Bandet har allerede rukket å eksistere noen år og på den tiden sluppet noen singler, men nå er det «For Better Days» alt dreier seg om. De fire låtene har en svak rød tråd, som EP tittelen antyder, i å se positivt på framtiden. Det bør bandet absolutt gjøre da de leverer ett bunnsolid førsteinntrykk i en gate der Big Bang har fått lov å berede grunnen alene i årevis. Nå har de fått en konkurrent, ihvertfall hvis Reckless Souls fortsetter i den gata de herjer i her.

Vokalist Nikolai Eilertsen har skrevet en personlig låt til sin avdøde mor, den folkekjære skuespilleren på Hålogaland teater i Tromsø, MaryonEilertsen (1950-2015), som døde tidlig p.g.a en komplisert hjerteoperasjon. Låten «Heavy Heart» åpner EPen og setter stemningen, med ett snev av savn iblandet ett optimistisk syn på fremtiden. Sånn fortsetter det om kjærlighet og dyrevelferd. Tekster som forteller om livets mørke og lyse sider side ved side.

Musikalsk er dette som sagt big rock med alt det som hører til av gitarriff smålånt fra Chuck Berry til Petter Baarli til Gary Moore i Thin Lizzy tiden. Det er tøft og det har driv og det river i rockefoten selv om de ikke revolusjonerer sjangeren. Men så har de neppe hatt til hensikt å lage store omveltninger. Det de har klart er å lage en troverdig og ekte EP med musikk fra hjertet og det kan man aldri få nok av.