tirsdag, februar 16, 2016

Nytt(ige nyheter)

Nå meldes det at de som har forhåndskjøpt LP utgaven av soundtracket til NRK TV serien Punx kan vente seg det i posten om 7 til 8 uker. Sånn mot slutten av april med andre ord.

Er du i Oslo i kveld er det Støy i biblioteket med hele fire forskjellige duoer!! Vel verdt å få med seg.

I 2016 har Bendik Hofseths legendariske album "IX" 25 års jubileum. Det skal selvsagt markeres. Albumet som i sterk konkurranse med pop og rock plater ble kåret kåret til tidenes 95. beste norske album gjennom alle tider i Morgenbladets kåring i 2011. Jubileumet skal selvsagt markeres og det med en CD jubileumsboks og turné. Startskuddet går på Kongsberg Jazzfestival lørdag 9. juli, før det blir en mini-turné i september.

Boksen vil inneholde følgende (og kan forhåndsbestilles her):
Disk 1: «IX» remasteret
Disk 2: «IX Live» med liveopptak fra 1990-91, bonusspor, remikser, demoer og outtakes
Disk 3: «IX Tribute» vil inneholde hele albumet ”IX” innspilt på nytt av en rekke norske artister (mer info kommer etter hvert).
Disk 4: Bestillingsverket «Q» fra Vossajazz 1991 (71 min) og en Bendik-dokumentar (28 min)
Bok: Bendik Hofseth «IX» i Morgenbladet Topp 100-serien, skrevet av Terje Mosnes.

Flax sitt fantastiske andre album "Monster Tapes" kommer nå i remastered utgave på både LP (farget vinyl) og på CD i løpet av mars. Sentralforlaget står som utgiver. Dette er første gang denne blir tilgjengelig offisielt på CD.

Qaal ga ut ett album i dag med tittelen "0: threshold". Qaal er Fredrik Falks nye soloprosjekt.

De nordnorske søstrene i synthpopduoen Sweet Like Chili vil være med på å prege musikkåret 2016. Torsdag 18. februar slipper de singelen ”Ghost” fra sitt kommende debutalbum, og feirer med konsert på Parkteatret i Oslo søndag 21. februar.

No Futser fra Trondheim har nylig sluppet singelen: "Dødssangen" på spotify. (kommer på vinyl etterhvert.) Vi kommer tilbake med mer info når den foreligger på vinyl!

Vokalist og låtskriver Annette Gil slipper 18. februar den tredje låten fra sitt kommende album ”Comfortably Young”. Singelen ”Digging in the Garden” er i følge presseskrivet en pulserende poplåt med et inspirerende tema. I november, kåret Dagsavisen Annette Gil sin cover av låten ”Fred på jorden” som en av de 20 beste (av 137 låter) Raga Rockers-coverlåter tolket av norske musikere for å hedre det ikoniske bandet.

Faensmakt har releaseparty for sin 12" på UFFA 27 februar.