onsdag, februar 17, 2016

Div. Artister - Tromsøpønk 79/80 (album anm.)

Tromsøpønk 79/80 er et historisk dokument som fortjener oppmerksomhet fra Tromsø bys mest musikkinterreserte og landets mest nerdete pønk fanatikere. Vi snakker definitivt ikke VG lista men dette er gull verdt for de som ikke kan leve uten slikt.

De fem bandene er fra første generasjons pønkeband i Tromsø by. Opptakene er nærmest tvunget ned på kassetter eller lydbånd og sjarmen er det som vinner frem mest av alt. Rattus sin versjon av Sham 69 sin Borstal Breakout er blitt til Gimle utbrudd (fengslet i Tromsø ligger på Gimle) og oser av inspirasjon og gjør det sjøl holdning så man kan bli rørt av mindre. Det kommer noen få cover låter utover, alle med hjemmesnekra tekster, men mest av alt er dette unike egenkomponerte låter.

Lyden er nevnt og holder tålelig bra bootleg standard så folk med HI FI anlegg kan bare glemme denne utgivelsen, men alle som er ute etter genuin sen 70-talls pønk er på rett spor. De av dere som har elsket Hurra for Norge utgivelsene kommer til å gromkose dere med denne. Her er Norgez bank med en tidligere uutgitt låt, og ellers har vel hverken Rattus, Flass, Råtne guder eller Psykopatan utmerket seg med å få utgitt noe tidligere. Helt til slutt en visepunk solo låt fra Stig Jakobsen.

Det er bare håpe at det kommer flere av denne sorten (noe ryktene vil ha det til er på vei). Håper hver eneste avkrok i Norge får slike arkivopptak samlere ut på markedet for de av oss som bare ikke får nok av gjør det sjøl stå på musikk.