tirsdag, januar 12, 2016

Elvis sin nordiske diskografi i bokform

Det er ikke hver dag en artist sin Nordiske diskografi kommer ut i bokform. Nå skjer det for Elvis i løpet av februar i år. Dato er ikke satt men forhåndsordre kan gjøres igjennom Elvis fanklubber og helt sikkert igjennom Facebook siden for boken. Boken er skrevet av rockhistorikerne Sigbjørn Stabursvik og Hans Otto Engvold.

Boken blir i følge reklamen på 432 sider som er gjennomillustrert med filmpostere, utklipp, flyere, platecover, foto etc som krydder til mye tekst om utgivelsene. Selv om Norden er hovedfokus (inkl varianter) er det også oversikt over alle de tyske RCA EPene som ble importer til Norden før RCA begynte med egne pressinger er oppe. I tillegg en oversikt og guide for å identifisere alle europeiske lands utgivelser, inkl de første utgivelsene i hvert land. Med andre ord en gullgruve for enhver Elvis fan. Det blir ikke mindre interessant at første opplaget har vedlagt en uutgitt vinyl EP fra 1956!!

I tillegg blir det en del historier, f.eks. om hvordan Norges fremste crooner, Jens Book-Jenssen, møtte Elvis samme dag som han spilte inn "Hound Dog" eller hvordan nordiske prinsesser svermet for han (se bildet under, et bildet som det forøvrig ikke ble plass til i boken.)