mandag, januar 18, 2016

Brutal kuk – Berusalem (album anm.)

Så er en av de største klassikerne fra trønderpønken de seneste 20 årene gjenutgitt. Brutal kuk sitt andre album, Berusalem, kom opprinnelig kun ut på CD i 2005. På høsten i fjor, snaut 10 år senere forelå det på vinyl, med to bonuslåter! Når vi anmeldte deres gjenutgivelse av debuten If you want cock... håpte vi at også Berusalem skulle komme ut på nytt og da på vinyl. Så skjedde på høsten ifjor, undrenes tid er tydeligvis ikke forbi. Verden er av og til en ålreit plass å være for de av oss som elsker hardcore av ypperste kvalitet.

Dette er pønk i hardcore leiren med allsangpotensiale på kav trøndersk. Med tekster som er sjangerbeviste så det holder. Her får samfunnet passet påskrevet med blokkbokstaver, og for den saks skyld bandet selv og høyst personlig raseri som bare må ut. Tekstene viser en tilhørighet til hardcore scenen som er ekte. Dette er ikke liksom tekster fra poppønkere, dette er ekte vare. Det skinner kraftig igjennom og gjør dette albumet så lett å like. Ikke minst når de følger opp med musikken.

Nå starter de med tittellåten som er en litt OI inspirert sak, men derifra og ut blir det bare hardere og hardere. Det er hardcore med sjel og variasjon. På deres første album If you want cock... var de litt mer i mellomsjiktet mellom OI og hardcore og et band som Sham 69 ble nevnt. Det stadiet er definitivt tilbakelagt på Berusalem. Her er de i øverste divisjon innen tett samspilt hardcore. Liker man BannlystSo Much Hate og dets like vil man elske Brutal kuk. Dette er bare en herlighet av ett energiutbrudd som alle burde unne seg.

Bonuslåtene er «Suicidal Wreck» som er en uutgitt Patrick Fitzgerald cover og «E d værd d» fra deres andre EP En røyk og en ronk. LPen kom i 333 nummererte eksemplarer i utbrettcover med tekstene inni utbretten og med vedlagt Berusalem poster. Vinylen er på de 200 første gullfarget og kom i spesialplastcover med gulltrykk! (således er svart vinyl uten spesial cover mest sjelden!)