onsdag, mars 18, 2015

Politisk hjærnesvikt A/S - Et hus blir revet, et miljø begravd (album anm.)

Endelig fikk Politisk hjærnesvikt A/S gitt ut sitt etterlengtede debutalbum. Det skulle egentlig kommet i fjor men det gikk galt da presseriet de først kontaktet svindlet dem for pengene og ditto ingen vinyl. Deretter fikk de presset platen i Nederland og endelig finnes det 320 eksemplarer av LPen "Et hus blir revet, et miljø begravd" (også utgitt som DL og strømming)

Bandet betegner sin musikk som "new old school nordlandspønk" og er utrolig nok svært beskrivende for det de holder på med. Dette er nye versjoner av pønk og hardcorelåter fra Salten i Nordland fra første halvdel av 1980-åra. Den daværende kvartetten (utvidet besetningen med xtra gitarist siden den ble innspilt) sprudler av gårde med kjente klassikere for de mest innvidde, og låter som virkelig har tålt tidens tann. En del av æren for at de låter så bra ennå skal bandet ha da deres versjoner har tilført låtene en ny vår. Låter som faktisk står seg også mot dagens pønk/hardcore.

Musikalsk er dette svært så solid gjennomført, og med en glød og en vilje som spruter ut av høyttalerne. Arrangeringen har løftet låtene inn i det nye århundret sånn at de høres ut som ferskvare, selv om vi her snakker om låter som er opptil 35 år gamle. Låter av bandene; Mitti skritti (3 stk), Hjertesvikt A/S (2 låter), Hæmma vækst, Politisk avfall, Rognan håndballag og Svartedauen låter friskere enn noensinne. En låt som "Svartedauen" har fått lagt inn delvis ny tekst så den er blitt ett ramsalt og svært så solid standpunkt mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Det mangler ikke på politiske standpunkt, og da gjerne i en anarkistisk retning mot det bestående, og for folk flest og miljøet. Pønkånden lever og ånder i beste velgående og dessverre er tekstene fra 35 år siden ennå like gode analyser av et samfunn på ville veier. Det viser at verden trenger mer pønk, og mer av retropønken til Politisk hjærnesvikt A/S. Dette er pliktkjøp for enhver pønka sjæl, ingen tvil om det.