tirsdag, mars 24, 2015

Göttemia - Trigger Happy Fat Family (mini album anm)

Göttemia har holdt på siden 2002 og siden vært Europa rundt og spilt punk for folk og fe. Det har blitt en tradisjon for bandet å dra på en skikkelig heisatur av en turne rundt påsketider hvert år, og da passer det fint å ha med en plate som viser bandet fra sin beste side. I år går turen til Tyskland, Tsjekkia, Polen og Slovakia. Turneen dras i gang med slippfest på Last Train i Oslo 26.mars.

I desember i fjor fikk bandet med seg Ricky Norum (synth/vokal) og gikk dager senere (!!) i studio og spilte inn minialbumet som slippes førstkommende torsdag. Vi snakker her om en plate med 10 splitter nye låter. Göttemia sitt første album er også rett til rundt hjørnet, men først Trigger Happy Fat Family.

Det er bare å gi f i å sette seg i godstolen for nilytting når man setter dette albumet på. Side A fyker avgårde som ville hester over alle hauger og åser som finnes. Det spruter av energi som umiddelbart spretter over på lytteren. Denne platen er rett og slett en energibombe av en hardcore utgivelse. Klassisk hardcore fra 1980-tallet i 2015 utgave. Oppi lyden så hører man glimt av alt fra Discharge til Crass. På side 2 roer de seg litt, der en av låten er en uptempo OI låt, som her høres ut som balladen på albumet. Grunnen til det er bare at de andre låtene er så forrykende raske og flotte.

Legg inn sterk allsangfaktor på flere av låtene, at bandet tydeligvis har hatt det svært morsomt under fotosession til coveret (masse bilder i bookleten som følger med plata) og at lyden slettest ikke er så værst så har du en flunkende flott HC plate. Platen holder stien ren og burde falle i smak for alle som elsker HC, men tvilsomt at folk utenfor pønkesektoren vil falle for denne, til det er den for tro til sjangeren. Uansett en knallsterk utgivelse som anbefales alle pønka sjeler å sjekke ut.

Å se bandet live må være en svært innholdsrik aften. Sjekk dem ut på den fårestående påsketurneen deres. Platen ligger også ute på strømmetjenester rundt om kring, men det er bare på vinyl at den svinger 45 ganger rundt sin egen akse i løpet av ett minutt.