fredag, mars 13, 2015

Det skjer i kveld

Fredag den 13 er tydeligvis en aften for mange spennende konsertopplevelser landet rundt. Her er noen av godbitene.

I Tromsø er det på Driv det skjer. Der blir det labelaften for den nystartede Tromsølabelen Blues For The Red Sun. Da snakker vi om lyd i spektret fra virkelig tung bluesrelatert metal til doom metal. Dette er akkurat det enhver trenger for å svi vekk siste rest av vinteren og kjenne sjelen bli fylt med livsgnist og en tung og seig energi. Kjøreplan for kvelden ser slik ut;
2200 Reptile Master (Tromsø)
2300 Monumentum (Fauske)
2400 Warp Riders (Oslo)
0100 Vidunder (Sverige)

Behind The Pieces
I Bodø er stedet Gimle og Husrock Vol. 5. Der skal Behind The Pieces og Sang Réal opptre. To band som virkelig markerer bredden i den nye bølgen av Bodøband som er på vei opp og fram. Der Behind The Pieces utforsker ett musikalskt landskap i en helt egen blanding av punk, melodisk metal og gothic er Sang Réal mer opptatt av klangenes betydning og eksistensberettigelse. To band som på hvert sitt vis utforsker mulighetene i lydbildet for å formidle noe ekstra. Gratis adgang og konsertstart 19:00. Ingen grunn til å sitte hjemme med andre ord.

I Trondheim har Kollwitz slippkonsert for sitt nye album som kom ut i dag. Stedet er Blæst og konsertstart er 21:00. Albumet er allerede geniforklart her på bloggen og andre følger opp i sin hyllest til dette orkestrets monumentale mørke som fyller etthvert rom de oppsøker. Som oppvarming kommer Forræderi. Vi snakker her om kompromissløs crust- og grindcore av beste merke. En aften til minnebøkene med andre ord.