lørdag, februar 14, 2015

The Devil And The Almighty Blues - The Devil And The Almighty Blues (album anm.)

Ny Tromsø label fra altmuligmann og evighetsmaskin Robert Dyrnes. Blues For The Red Sun er en label med fokus på «stoner-doom-psycho-heavy blues». Eller for å si det sånn er Black Sabbath kommet inn med morsmelken er dette med stor sannsynlighet ditt nye hjem.

Første band ut er Oslobandet The Devil And The Almighty Blues som debuterer med et album som er blytungt og med overvektige paralleller til de mest tunge banda på førstehalvdel av 1970-tallet. De åpner albumet med ensom gitar og vokal og bygger lydbildet sten for sten til en vegg av lyd fyller lytterens hode med stoneraktig metal med lynklare bluespreferanser.

Det er som å reise i en tidsmaskin å høre på dette albumet/bandet. Man glemmer tid og sted og lar seg gli inn i et univers som man sjeldent hører her hjemme på berget. Dette er og blir så knalltøft som rock kan bli. Legg til en småraspende vokal som høres ut som døden ligger og lurer bak hvert taktslag, og du er der hvor dette bandet vil ha deg. Kjøpt, betalt og godt tilbakelent med ett stort glis rundt kjeften og en fot som tramper takten til krampa tar deg for dette er ikke en plate man setter på å forlater når stiften møter slutten av side 2 (for de som kjøper vinylutgaven). Dette er en late man starter på nytt igjen, gang på gang på ga....

Det er alltid en fryd å være anmelder når norske band leverer så knallsterke utgivelser som dette. Lydbildet er nydelig tilpasset bandets musikalske uttrykk. Her har bandet gjort en finfølt og dyktig jobb med arrangeringen samtidig som produsenten skal ha sin del av æren for å ha funnet rette innstillingene på knottene. Ta da med at utbrett coveret er mørkt og smakfullt gjort og er med på å løfte hele produktet fram til noe som må være ett av årets sterkeste album.

Første opplaget kommer i ett svært begrenset opplag på hvit vinyl der resten av det vil bli solgt på releasekonserten på Last Train i Oslo 19 februar i år. Plata er også å få på CD og digitalt for de som foretrekker slikt. Første salgsdag er 16 februar, da bør du være først i køen for dette vil du ikke gå glipp av.