lørdag, februar 21, 2015

Sonisk blodbad - Deux (album anm.)

Bandet Sonisk blodbad er internasjonalt men med Bergen som «hovedkvarter». Her finner man nordmenn som Ole Christensen og Kristian Stangebye, side om side med størrelser som Laurie Amat (The Residents) Don Preston (Mothers Of Invention) og Fernando Saunders. Vi snakker her om øverste hylle i søkende musikere med rock som bakgrunn og en uendelighet av muligheter å skape musikk av.

Bandet ble startet i 2011 og har sden leverte flere singler og ett album. Alltid i utvikling, alltid søkende etter nye innfallsvinkler og muligheter, men aldri forlatt det drømmende uttrykket som musikken til bandet har. Her har de blandet inn mer rytmikk enn tidligere, og en tanke lystigere i lydbildet selv om tekstene drar låtene inn i mørke univers. F.eks. låten "Laika", om russernes ide om å sende en hund ut i verdensrommet er ikke noe som får opp humøret, men for en stemning, for en låt, for et band!

Neste låt er "Sweet Agony" som er albumets mest monotone og rytmiske og er rake motsettingen til låten foran. Instrumental og suger seg inn i deg som lytter. Slik fortsetter albumet med å variere i uttrykket men alltid med en slags merkverdig rød tråd som selv etter flere avspillinger ikke vil materialisere seg. Denne merkelige følelsen av å forstå men ikke fatte på en og samme tid er pirrende og frustrerende og svært fascinerende.

Albumet er spekket med opplevelser, ofte forvekslet med låter, men her er de og blir de opplevelser. Hver låt er en reise inn i et lite univers som åpner seg i øregangene til lytteren. Med på albumet er også opplevelsen "Drown" som i januar i fjor ble omtalt som en av de vakreste singlene som er utgitt i Norge noensinne. Det er magisk og vakkert slik som bare dette soniske ensamblet kan klare.

På dette albumet er det flere kandidater til ørefryd du aldri klarer å gi slipp på. Dette er så bunnsolid, magisk og ekstremt profesjonelt utført at dette albumet er bortimot utenomjordisk. Helt fantastisk. Et album for alle som elsker meditativ musikk med mørke undertoner og alle andre bør gi albumet en sjans, for dette er grensesprengende vakkert.

Utgivelsene kjøper du direkte fra Inner Robotic Records. "Deux" blir ikke utgitt før 28 februar, men er sannelig verdt å vente på.