søndag, februar 08, 2015

Hamarfestivalen mellom to permer

Hamarfestivalen i 1981 var kaos og knallgode konserter satt opp mot hverandre. Mange har bittre minner, andre husker ennå hvordan gjørma trengte inn i klærne og atter andre scener som ikke var ferdigbygd før dagen etter konsertene skulle begynne. Til tross for det skal man ikke glemme at det tross alt var noen som fikk spille (og de fleste uten noensinne få betalt), andre som visstnok fikk betalt men ikke fikk spilt! Kort sagt dette var ABC i hvordan man ikke arrangerer festival. Nok om det, noen har fortsatt nostalgiske følelser og mener festivalen trenger en bok.

Erland Bekkelund er mannen som nå har tatt på seg oppdraget og har lagt ut følgende beskjed på Facebook;

Jeg er redaktør for Bokprosjektet Hamarfestivalen 1981 som er under oppseiling. Kremen av datidens norske band spillte på festivalen sammen med en rekke internasjonale. Bla. Veslefrikk, Lumbago, Alex, Åge Aleksandersen, The Aller Værste. Boken er et dugnadsprosjekt og vil komme ut på Kunstbokforlaget Den Gyldne Banan høsten 2015. 

 Boken skal være en fotodokumentarbok i Cawffe-table format 227x227mm ca 200 sider. Krydret med publikumsopplevelser, band-omtaler, setlister, avisomtaler, og ikke minst bildene. Er det noen i denne gruppa som har noe å bidra med i boken? Innsamlingen foregår nå. Ta kontakt med erland@bokbrekkeriet.no.

Her er en link til noen bilder fra festivalen.