torsdag, februar 26, 2015

Anders Brørby - Heartbreaking Lovemaking (EP anm.)

Siden debutalbumet til Anders Brørby har han vandret sikkert og klokkeklart vekk fra de mer eksperimenterende låtene og blitt mer og mer poppa. På denne EPen er det reinspikka engelskspråklig poprock det er snakk om.

Mange kjenner Brørby fra progrock gruppa Radiant Frequency som i disse dager har ute nytt album, men på egenhånd er han i ett helt annet musikalsk univers. Da gjelder det tydeligvis å å lage poplåter med kassegitaren som grunninstrument og skjøre kjærlighetslåter som bygges opp med litt synth og andre instrumenter.

For de som måtte lure så kommer Brørby godt ifra det. Det er her snakk om solide låter som etter flere spillinger sitter og tildels gror. Dette er låter som enhver radiostasjon ville kunne spille gang på gang. Men spesielt sistelåten «I´m Gonna Die Alone And Sad» viser ennå at det ligger små glimt av eksperimentering der, som gir håp for framtiden, for selv om denne EPen er en feiende flott poprock plate savner man litt mer krydder i arrangeringen Litt småeksperimentering o man vil som kunne satt prikken over ien.

Uansett er det all grunn til å se fram til neste utgivelse. Denne kommer i kun 40 nummererte eksemplarer. Alt for lite for potensialet, men så ligger den også ute til strømming og DL for de som foretrekker sånt.