mandag, september 01, 2014

Rusty Crown - Tellus Inc. (album anm.)

Rusty Crown er et metal band som har holdt på siden 2011. Nå er de klare med sitt debutalbum som kommer på CD (i 300 ex) og digitalt 5 september i år. De har tidligere utgitt en EP i 2012.

Det første som slår en etter å ha hørt albumet, er variasjonene i sjangerne, uten at de noensinne ramler ut av metalsjangeren. Åpningen er en slags synthbefengt symfometal, som blir avløst av en standard death metal låt med preferaser til et band som Death med Dio aktige riff innimellom. Deretter en saftig doom låt. Albumets ballade er Metallica inspirert, opp mot en låt som f.eks. «Forgiven». Sånn fortsetter de å skifte fra hardrock til en doomlåt med preferanser til noe My Dying Bride rundt Songs Of Darkness, Words Of Light kunne ha gjort. Albumet avsluttes med en relativt rolig låt med både prog og ballade elemer i seg. 

Dette er som gutter som har gått amok og gromkost seg i metalkiosken og tatt med seg alt de liker i en stor gavepakning. Det er ingen tvil om at bandet har talent og behersker stilartene fullt ut, men sprikene blir litt store. For de av oss som liker flere stilarter innen metalen er ikke dette nødvendigvis noen bakdel, men trolig vil mange lyttere falle fra på grunn av sprikene i stilartene.

Produksjonsmessig er det noen småting å pirke i men ikke skjemmende. Covret er en nytelse. Alt i alt så hadde en kraftigere rød tråd hjulpet, men dette er et kraftak av et album som metalfolket vil sette pris på. Det er ingen tvil om at Rusty Crown er et band man kan glede seg til å få hørt. Bør sjekkes ut av metalfolket.