tirsdag, september 09, 2014

Moon Relay - Moon Relay (album anm.)

Oslo kvartetten Moon Relay er nå ute med sitt debutalbum, etter å ha gitt ut en limitert tolv tommers EP/mini album i fjor.

Da som nå er de å fisker vilt i et postpunk landskap regjert av This Heat, Glenn Branca, Colin Newman rundt «ProvisionallyEntitled The Singing Fish» og dets like. Innimellom viser de at de har røtter bortenfor disse og viser fram veien til Young Marble Giants også. Det vakkert på en skjør og åpen måte med mye luft i lydbildet. Gitarer som skjærer vei og åpner for inntrykk og uttrykk som mixer tidlig Wire med Tuxedomoon.

I det hele tatt er dette albumet svært velkommen for alle oss som ikke får nok av den såkalte postpunkens mer minimalistisk orienterte eksperimentallister fra første halvdel av 1980-tallet. Endelig er det noen som viderefører disse røttene med en glød, vittighet og innsats som man ikke har opplevd for ofte. Dette albumet er blottet for vokal og lar musikken tale sitt eget språk.

Kommunikasjonen ut til publikum er minimalt. Dette er «lik oss eller ikke, vi gjør vår ting uansett.» Låttitler som ////////L og ::……-_-_//#1 er representativ for alle titlene. Ikke alt for mye å tolke ut av dem. Lyden er så skarp at man kan kutte hårstrå med den. Meget dyktig håndverk er innpakningen også som står til det musikalske innholdet. Dette er et sånt album det er svært vanskelig å ikke spille bare en gang til.....og en til gang deretter. Det gror og gror og viser lytteren hva lydkunst kan være i sine vakreste arkitektoniske utforminger.

Albumet er kommet ut på gjennomsiktig vinyl, CD og kassett.