torsdag, september 11, 2014

Castro – Hidden Agenda (EP anm.)

Norge har fått en supergruppe innen hardcoresjangeren. Navnet er Castro og de hater garantert å bli kalt supergruppe. Men når vi snakker om et band med folk fra band som Israelvis, Life...But How To Live It?, Angor Wat mm så må de tåle det, og ikke minst da vet man at dette er kvalitet i ypperste potens.

Vi snakker her om hardcore med røtter fra både Angor Wat og Life... men samtidig har de klart å drive inn energien og tildels sounden Israelvis hadde på singelen Random City hvor også Katja medvirket på vokal. For å spisse dette ytterligere har de klart å krydre lydbildet slik at låtene er mer tilgjengelige også for folk utenfor det mest opplagte nedslagsfeltet.

I motsetting til de fleste såkalte supergrupper er faktisk denne gruppa super. De lever opp til forventningene og mere til. Dette er svært solid gjennomført HC som burde appellere til enhver som har rockefoten i orden. At det høres så bra ut skal Kvelertak-gitarist Bjarte Lund Rolland og JohnFryer ha sin del av æren for som produsent og mikse ansvarlige for EPen.

EPen er utgitt i Norge, Europa og Japan i et opplag av 300 ex på svart vinyl og 200 på oransje vinyl og DL som utgis i morgen 12 september. Allerede 31 oktober i år kommer bandets debutalbum «The River Need» (på LP, CD og Digitalt). Slippfest for EPen skjer neste helg på Verkstedhallen i Trondheim, etter at de tidligere på dagen har spilt på åpningen av den nye utstillingen på Rockheim. Mye å glede seg til utover høsten med andre ord.