tirsdag, september 02, 2014

AqPop – Fight Vs. Ride (EP anm.)

Trondheimsbaserte AqPop (eller Aquarium Poppers som det het dengang da) er tilbake sånn ca 10 år etter debutalbumet ble utgitt med påfølgende konsertjobber i Norge og England.

Denne EPen er forsmak på et album som de har startet på (og som høyst trolig kommer til neste år). Vi snakker her om fengende pop med klare preferanser til siste halvdel av 1960-tallet. I tillegg er låtene arrangert på en svært elegant måte slik at for hver lytt hører man nye ting i lydbildet, noe som gjør hver avspilling til en ny reise inn i trioens popverden.

De har med seg noe av den psykedeliske holdningen som rådet i både rock og pop mot slutten av 1960-tallet, samtidig som de har plukket opp sound og inspirasjon fra nyere pop og smeltet dette sammen til en svært så lyttervennlig form. Flere av låtene burde ha havnet på A-listen på de fleste radiostasjoner.

EPen kom ut i gjennomsiktig lysblå vinyl. Cover og label i litt vel nedstrippa design, men det frarøver ikke denne EPen sin plass i enhver platesamling for de som liker kvalitetspop.