torsdag, juni 19, 2014

Roadburn (EP anm.)

Fauskebandet Roadburn har gitt ut sin EP på nytt igjen og nok en gang i en sterkt begrenset utgave. I april spilte de på Bastard bar og slapp EPen i en spesial utgave da. Nå er den ute på nytt i nytt cover, med likt innhold, men desverre begrenset til 50 nummererte eksemplarer.

Roadburn blander doom metal med stoner rock i en herlig og særdeles tung utgave. Det er som man blir overkjørt av ett svært langt godstog når lyden slippes ut av høytalerne og fyller absolutt hele rommet. Rytmeseksjonen hamrer inn rytmene som om de var ute etter å lage stålplater av lydverket sitt. Oppå dette fyller gitar og vokal ut lydbildet til noe av det herligste lydbildet som har vært skapt her på berget på årtider. Låtene er av den slitesterke typen som gror og gror for hver avspilling.

At bandet har opparbeidet seg en lojal lokal fanskare er ingen tilfeldighet. Dette er rett og slett prima håndtverk som burde appellere til enhver som har en åpning i hjertet sitt for rocka musikk. For de av oss som aldri får tung nok musikk, vi har virkelig noe å glede oss over med dette albumet. Det er tungt som Electric Wizard og intrikat som White Zombie rundt "Astro Creep 2000". Dette er rett og slett en svært lovende debut som burde vært gitt ut på vinyl, og da i ubegrenset opplag for dette fortjener å bli hørt av svært mange.