lørdag, juni 07, 2014

Politisk hjærnesvikt A/S - Et hus blir revet, et miljø blir begravd (album anm.)

Retropønkerne i Oslo/Bodø bandet Politisk hjærnesvikt A/S har endelig kommet med sitt debut mini album.

9 låter har det blitt der alle er hentet fra pønkeskattekisten fra Saltenområdet tidlig på 1980 tallet sånn ca. Coverlåter av Mitti skritti, Hjertesvikt A/S, Hæmma vekst, Svartedauen osv er band som den dag i dag nevnes i pønkekretser med ærbødighet. Så klarer PH A/S å viderebringe denne kulturskatten til glede for eldre og nye generasjoner? Definitivt.

På platen har de tatt seg noen friheter på tekstene, uten at de på noe vis er lettgjenkjennelige og omarrangert låtene til det bedre. De har rett og slett pusset opp låtene til 2014 standard og med det gitt låtmaterialet en ny vitalitet. Dette er crossover fra gammelpønkens dager til dagens standard. Dette er rett og slett et album som burde ha alle muligheter til å forene både gammelpønkerne fra den gang da til dagens nye generasjoner av pønkere (og andre som liker sådan musikk).

Dette albumet er rett og slett knallbra tvert igjennom fra første tone til siste mixing er gjort. God lyd er definitivt med på å trekke albumet opp fra nok et album til litt av et album. Dette er klassikerstatus, definitivt. Løp og kjøp (og da helst på vinyl når den dukker opp).