tirsdag, juni 17, 2014

Haraball – Half Tux (album anm.)

Så er endelig Haraball tilbake med sin kompromissløse vegg av hardcore, med små drypp av hardrock og trash influenser her og der.

Når man svir av 13 låter på 27 minutter og 22 sekunder sier det seg selv at dette går hardt fort og rått (heldigvis). Det som slår en etter noen avspillinger er variasjonene i låtene. Det går i høyoktan hardcore med referanser både til gammel klassisk hardcore i Bad Brains og Black Flag gata, men også til Europeisk hardcore av nyere dato. Likefullt høres alt ut som Haraball, hverken mer eller mindre.

Låtene er ikke så umiddelbare som mange hardcore album gjerne blir, og det styrker albumet betraktelig. Dette er musikk som tåler mange avspillinger og som stadig kommer med nye momenter som selvsagt har vært der hele tiden men som har ligget og modnet i lydbildet til det popper opp som perler på en snor.

I følge presseskrivet er Haraball Norges mest elsklige hardcoreband. Etter å ha fordypt seg i deres siste album kan man bare skrive under på det. Kongsberg bandet klarer å forene så mange retninger i sin musikk og samtidig gjøre dette....elskelig, rett og slett. Resultatet er svært overbevisende og en selvfølge i enhver pønka husstand.

Albumet kommer kun på god gammeldags kassett og på LP. De første 50 ex på LP kom med silketrykk. Deretter 250 ex hvit vinyl og 250 ex rød vinyl. De hvite er i offisiell distribusjon, de røde bare tilgjengelig via bandet og Tiger. MC kom forøvrig kun i 100 ex.