tirsdag, oktober 08, 2013

Kodeks – Kodeks (EP anm.)

Kodeks er ett forholdsvis nytt metal orientert band med postadresse i Oslo, men fødestedet til majoriteten av bandet er i NordNorge. Nå er deres debut EP ute til gratis nedlasting. Dette er definitivt ett nytt friskt pust på den norske metalscenen.

Selv om låtene er trygt festet i metalsjangeren (som sekkebetegnelse) er de ikke redd for å mixe sammen subsjangerne i en svært så lyttervennlig og musikalsk spennende reise. Dette gjenget kan sin metalhistorie og plukker fritt og tidvis setter dette sammen på en forfriskende måte. Låtene fremstår nesten som progressive med tanker til en blanding av alt fra Shining og Vector til Satyricon og Slogstorm.

Tekstene følger opp på klingende dialækt, og bringer til torgs lyriske betraktninger på indre liv og utenforstående hendelser som svært mange kan finne relasjoner til. Heldigvis er vokalen lagt såpass fremme i lydbildet at den lett kan identifiseres, uten at den blir for fremtredende. I det hele tatt er lydproduksjonen svært bra. Instrumentene har godt med luft rundt seg og samtidig smelter de inn i landskapet og utgjør en naturlig enhet.

Musikken til Kodeks er av typen som gjør seg godt på plate og burde fungere svært bra på en konsertscene nært deg. Det er bare å håpe noen kjenner sin besøkelsestid og signerer bandet og får dem på turne, for de har definitivt ett stort nedslagsfelt, og det godt utenfor de tradisjonelle metal miljøene. Dette er rett og slett kvalitetsmusikk.