onsdag, juli 03, 2013

Englemaker – Englemaker (EP anm.)

Oslo kvartetten Englemaker debuterer med en selvtitulert EP som vrir ut av seg høyoktan pønk. Legg til noen svintunge riffpassasjer her og der så er metal folket også invitert inn i bandets musikalske univers.

Dette er ikke musikk for pisspreik med musikk til på radio, dette er musikk for aktiv lytting på ett smertefullt høy volum, eller for å inntas i ett konsertlokale nært deg. Dette svinger farlig flott og kan minne om en blanding av TheSpectacle, Summon the Crows og Slut Machine, eller med andre ord en tidvis genial blanding av trash metal og HC.

Måten de tar sistelåten «Redd» fra å være en HC låt inn i ett metal landskap må da gi enhver lyst til å høre mer. Avsluttingen av låten med en herlig støy fanfare pirrer fantasien. Det samme gjør de på låten «Byråkrat #2». Skulle ønske de la inn mere av dette uforutsette, da ville platen ha sprengt sjangergrensene enda mer. Kort sagt, de tørr å være seg selv og gjør det med stil. Hele innpakkingen får en stakkar til å ønske seg mer. Ett perfekt utgangspunkt for splittsingelen de skal gi ut senere i år.

Debut EPen er en ensides 10" EP i en nydelig innpakking. Covret er silketrykket og i lag med den gjennomsiktige vinylen blir dette svært så lekkert. Platen kommer i ett opplag av 250 eksemplarer og er første gang for salg 6 juli på Barrikaden i Oslo, før de varmer opp for Negative ApproachJohn Dee 12 juli. Deretter bærer det ut i Europa. Dette bandet
får man definitivt høre mer fra fremover, så sjekk dem ut nå.